Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που ο Αμερικανός τουρίστας Άλμπερτ Κάλιμπετ αγνοείται στην Αμοργό, με τις επίσημες έρευνες να έχουν πλέον ολοκληρωθεί. Η σύντροφός του, Ντέμπι Λεσάν, παραμένει στο νησί από την πρώτη στιγμή, ψάχνοντας καθημερινά για οποιοδήποτε ίχνος του αγαπημένου της. Με τη βοήθεια ντόπιων και φίλων του ζευγαριού συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη της τύχης του.

Σε νέα της ανάρτηση σε γκρουπ του νησιού στο Facebook, η Ντέμπι Λεσάν ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για πρόσφατα δεδομένα που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για την εξαφάνιση του συνταξιούχου αστυνομικού. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πορεία που ακολούθησε ο Άλπμερτ εκείνο το μοιραίο πρωινό της 11ης Ιουνίου, δίνοντας νέες προοπτικές στην έρευνα.

post47384

Ποιο μονοπάτι ακολούθησε τελικά

Η Λεσάν συναντήθηκε και συνομίλησε με το ζευγάρι που είδε τον 59χρονο για τελευταία φορά πριν εξαφανιστεί και της είπαν ότι ο Κάλιμπετ εκείνο το πρωί δεν ήθελε να πάει προς τη Χώρα του νησιού, αλλά στα Κατάπολα, ακολουθώντας το μονοπάτι 8, όμως τον είδαν αν στρίβει αριστερά, προς τη Χώρα, αναζητώντας το συγκεκριμένο μονοπάτι. Γι' αυτόν τον λόγο μάλιστα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Αμερικανός ήθελε να πάει στη Χώρα, ενώ εκείνος αναζητούσε τον δρόμο για τα Κατάπολα.

Και ενώ φαινομενικά έστριψε αριστερά, λίγο πιο κάτω είναι πολύ πιθανό να συνάντησε το μονοπάτι 8 και να το ακολούθησε, ύστερα από ένα ζιγκ ζαγκ που κάνει ο δρόμος και να κατευθύνθηκε έτσι τελικά προς Κατάπολα και ίσως να χάθηκε στην πορεία ή να συνέβη κάτι στους δύσκολους δρόμους της Αμοργού.

Η σύντροφός του είναι σίγουρη ότι ο Κάλιμπετ δεν κινήθηκε προς τη Χώρα, έτσι περπάτησε ξανά το σημείο, σύμφωνα με όσα της είπε το ζευγάρι που συνάντησε, αλλά και ένας βοσκός, αναζητώντας κάποιο ίχνος.