Με αφορμή την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, αλλά και την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας στα Παραπολιτικά 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ο ειδικός αναλυτής της Αστυνομίας είπε αρχικά: «''Είναι πολλά τα λεφτά'', η Μύκονος όπως είναι και η Ίμπιζα για τους Ισπανούς είναι τα ιδιαίτερα νησιά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διακινούνται δισεκατομμύρια εκεί. Η αύξηση του εισοδήματος και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του τοπογράφου έχει προβληματίσει πολύ σοβαρά το κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο βρίσκεται με εντολή του Αρχηγείου και ψάχνει στη Μύκονο. Είναι δαιδαλώδη η υπόθεση με τα κτηματολόγια, με τις χρησικτησίες, με τον αιγιαλό, με τα δημόσια ή δημοτικά έργα τα οποία δίδονταν σε αυτόν τον άνθρωπο και μιλάμε για μια επιχείρηση την οποία αυτός επέλεξε με τον συνεργάτη του να την επεκτείνει και σε άλλες δραστηριότητες. Όταν έκανε την επέκταση -και αυτό είναι ύποπτο για τις Αρχές- μετέφερε τα πάντα στα κεντρικά του γραφεία στην Αθήνα. Έπαψε να συνεργάζεται με τους Μυκονιάτες και όλες πλέον τις εργασίες τις έκανε από τα κεντρικά του γραφεία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «Η εκτίμησή μου είναι ότι έβαλε τα δάχτυλά του λίγο πιο βαθιά στο βάζο με το μέλι απ’ ό,τι τον έπαιρνε. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή η υπόθεση της δολοφονίας ενεργήθηκε από επαγγελματία ή από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε προσωπικές διαφορές. Για παράδειγμα δεν μπορεί με 40 βαθμούς Κελσίου επί τρεις ημέρες φορώντας τα γάντια του και το κράνος του να κάθεται μες το λιοπύρι και να κατοπτεύει το χώρο. Αυτά δεν τα κάνουν τα πληρωμένα συμβόλαια και οι επαγγελματίες ούτε ρίχνουν 20 σφαίρες και πολλές από αυτές πηγαίνουν στο γάμο του Καραγκιόζη». Και πρόσθεσε: «Με τη Μύκονο ποτέ, πρέπει να είναι πολύ αιθεροβάμων κάποιος ακόμα και αν υπάρχει βούληση και από τον πλανητάρχη. Η Μύκονος είναι ένα ευρύτερο παιχνίδι όπου είναι μπλεγμένα από τα μυρμήγκια μέχρι τους γυπαετούς. Εκεί έχουμε υπερμεγέθη σε πάρα πολλά πράγματα και πάντα θα υπάρχει η ροή άπλετου μαύρου χρήματος».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε: «Υπάρχουν πολλά βίντεο για τον κ. Αυγενάκη διότι υπάρχουν πολλές κάμερες στο αεροδρόμιο και πολλές από αυτές έχουν και ήχο. Οι μαρτυρίες οι δικές μου λένε ότι υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν σε έξαρση εκείνη τη στιγμή κλώτσαγε καρέκλες, απειλούσε αστυνομικούς, πήδαγε γκισέ, έπαιρνε τηλέφωνα με βία και τα κατέβαζε, ένας άνθρωπος δηλαδή σε μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ξεφύγει εντελώς εκείνη τη στιγμή».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή                             04 -07-24