Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενός ασθενούς που κατέληξε στην Κω. Τα όργανά του αναμένεται να αποτελέσουν πραγματικά δώρο ζωής για ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Πρόκειται για έναν Πολωνό γιατρό, ο οποίος ενώ έκανε διακοπές στο νησί των Δωδεκανήσων χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ο ίδιος είχε υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο του νησιού, με την οικογένεια να παίρνει τη σπουδαία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του. Σύμφωνα με τα όσα είπαν με σιγουριά μέλη της οικογένειάς του, ο άνθρωπός τους, όντας γιατρός, αυτό ακριβώς θα ήθελε, να γίνει δωρητής και να σώσει άλλες ζωές με τον θάνατό του.

Η λήψη των οργάνων του Πολωνού γιατρού και συγκεκριμένα του ήπατος, των νεφρών και των κερατοειδών έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία.

Όπως έγινε γνωστό, στον «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα θα «ταξιδέψουν» οι νεφροί προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς, το ήπαρ θα «φύγει» για το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στην Κρήτη.