Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Ψυχικού λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τρίτης (2/7).

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης εκτέλεσε τον 54χρονο χρησιμοποιώντας δύο γεμιστήρες. Ωστόσο, από την ανάλυση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι ο θύτης είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα οποία χρησιμοποίησε απανωτά, προκαλώντας πολλαπλά τραύματα στο θύμα.

Η παρακολούθηση και το καρτέρι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές Αρχές, ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας φαίνεται να είχε σχεδιάσει προσεκτικά την επίθεσή του. Τον παρακολουθούσε επί τρεις ημέρες, γνωρίζοντας κάθε του κίνηση, και του είχε στήσει καρτέρι.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης εντοπίστηκε κοντά στην έδρα της εταιρείας του 54χρονου στο Ψυχικό, αλλά και στο σπίτι του θύματος, ημέρες πριν από τη δολοφονία. Αυτή η προσεκτική παρακολούθηση υποδεικνύει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που οδήγησε στην τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν συλλέξει περίπου 15 λήψεις από τη στιγμή της δολοφονίας και περισσότερα από 80 βίντεο που αποτυπώνουν τον δολοφόνο να παρακολουθεί το θύμα σε σπίτι και επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και αυτή της δολοφονίας.

Τον περίμενε 45 λεπτά

Την ημέρα του φονικού, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο εκτελεστής του 54χρονου δεν κατέβηκε από τη μηχανή στην οποία επέβαινε. Την ώρα της εκτέλεσης, στη γωνία του δρόμου περνούσε μια μητέρα με το παιδί της, ενώ ο οδηγός αυτοκινήτου που είδε τι συνέβαινε έκανε όπισθεν και έφυγε. Ο δράστης περίμενε ακίνητος στο ίδιο σημείο το θύμα για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε σημείο που μπορούσε να δει την έξοδό του. Μόλις τον είδε, τον ακολούθησε και τον εκτέλεσε. Σημειώνεται ότι όλη αυτή την ώρα δεν σήκωσε ούτε για ένα δευτερόλεπτο το τζάμι του κράνους.

Πλαστές οι πινακίδες του σκούτερ

Με βάση τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή της διαφυγής τού δράστη από το σημείο. Το μαύρο σκούτερ στο οποίο επέβαινε έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που αντιστοιχούσε σε δίκυκλο ίδιου χρώματος και τύπου. Έχουν προβεί σε αναζητήσεις εντοπισμού του, χωρίς προς το παρόν αποτέλεσμα.