Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το γλέντι για την κουρά των προβάτων στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, καθώς ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του από μια μπαλωθιά, την οποία έριξε ο μπατζανάκης του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti.gr, στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 32χρονος άνδρας που νωρίς χθες, το βράδυ της Τετάρτης (3-7-2024), στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων (κουρά) σε τοποθεσία του Οροπεδίου Καθαρού στο Λασίθι, τραυμάτισε θανάσιμα ύστερα από πυροβολισμό τον 36χρονο μπατζανάκη του που βρισκόταν στην ίδια εκδήλωση. Ο 32χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα (Πέμπτη 4/7) το απόγευμα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το σημείο της τραγωδίας  με τον νεκρό κτηνοτρόφο

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης φέρεται να είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και επιδόθηκε σε άσκοπους πυροβολισμούς με πιστόλι στο σημείο όπου γινόταν το γλέντι και φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που φέρνει στο φως το neakriti.gr. Μετά τον πυροβολισμό, που πέτυχε στη θωρακική χώρα τον άτυχο 36χρονο, στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Λασίθι: Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

koures_3_0_jpg__1_
koures_2_jpg__1_
koures_3_0_jpg
koures_2_jpg

Κατά τις πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές, δήλωσε σε κατάσταση σοκ στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τι έχει γίνει και πώς έπεσε νεκρός ο 36χρονος συγγενής του.

Μάλιστα, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και ισχυρίστηκε ότι δεν περίμενε πως θα προκαλούσε τέτοιο κακό. Ο ίδιος ανέφερε πως λόγω της οινοποσίας δεν θυμάται πολλά από το περιστατικό, ούτε πού άφησε το όπλο.

Η σορός του θύματος έχει μεταφερθεί στον ιατροδικαστή, απ' όπου αναμένεται η έκθεση που θα προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά του πυροβολισμού και πιθανόν άλλες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «συνελήφθη χθες (03.07.2024) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (03.07.2024) απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο 32χρονος προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου συνελήφθη ο 32χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου».

Πηγή: neakriti.gr