Για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου μίλησε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Ο υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από τον πρώην υπουργό, όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, κατέθεσε μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, με τις συνέπειες να είναι σοβαρές για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, αφού μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ ομάδα της ΝΔ, φαίνεται πως η πόρτα του κυβερνώντος κόμματος κλείνει και για το μέλλον.


"Δεν συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί"

Ο κ. Μπαλάσκας σχετικά με τον αστυνομικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το συμβάν είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρξε μια μνεία για τον αστυνομικό γιατί δεν ανέφερε το περιστατικό στην υπηρεσία του ως όφειλε, λόγω του ότι ο κ. Αυγενάκης είναι κοινοβουλευτικός» και πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Αυγενάκης είχε τα μπουρίνια του και ήταν ως μαινόμενος ταύρος μέσα στο αεροδρόμιο, εκλήθη ο αστυνομικός και ρώτησε τον υπάλληλο αν θέλει να υποβάλει μήνυση. Είπε όχι. Ο αστυνομικός δέχτηκε μία άσχημη συμπεριφορά από τον κ. Αυγενάκη "κάντε στην άκρη, έχω ασυλία, δεν μπορείτε να μου κάνετε κάτι". Η ουσία είναι ότι δεν συλλαμβάνονται έτσι οι πολιτικοί, ιδιαίτερα οι κοινοβουλευτικοί. Έχουν την ασυλία τους. Για να καταγραφεί, θα πρέπει να γίνει μήνυση, ιδιαίτερα για τέτοια φραστικά επεισόδια και αντιπαραθέσεις τα οποία είναι, ποινικά, στον πάτο».

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή: «Ο αστυνομικός δεν ήταν μπροστά στο περιστατικό, τον κάλεσαν και πήγε και του δήλωσαν φραστικό επεισόδιο. Δεν μπορούσε να ξέρει και να έχει την εικόνα που είχαμε εμείς μετά από 4-5 μέρες».

"Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να υπακούμε σε κανόνες"

Αναφερόμενη στο περιστατικό, η ψυχολόγος Πολυβία Γεράκη σημείωσε: «Είναι πολύ στην κουλτούρα μας το ότι ανάλογα την ταμπέλα και την εξουσία που μπορεί να έχω, το τι μπορεί να κάνω. Αυτό θέλει πολύ μεγάλες αλλαγές. Θα έπρεπε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο. Ναι, υπάρχει ασυλία, αλλά ως εκλεγμένος πολιτικός θα έπρεπε να δείχνω και μία νόρμα κοινωνικής συμπεριφοράς».

Τελος, όπως πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να υπακούμε σε κανόνες, θα πρέπει να έχουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας. Όταν κάποιος είναι ακόμα και σε ανώτερη θέση στη δουλειά, θα φανούν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του».