Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιό του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.gr, η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και παρέπεμψε το θέμα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής. Όπως φαίνεται από αυτήν την εξέλιξη, ο θάνατος του άτυχου νέου δεν είναι αυτοχειρία, συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, καθώς επίσης και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Τι ζητεί ο πατέρας στη μήνυση που υπέβαλε 

Σύμφωνα με πληροφορίες του anikolouli.gr, η δικαστική λειτουργός έλαβε υπ' όψιν της τα έως τώρα στοιχεία και συσχέτισε τις δικογραφίες που είχαν προκύψει τόσο από τη μήνυση του πατέρα του 19χρονου όσο και της μητέρας του άτυχου φοιτητή.

Ο πατέρας του άτυχου νέου, στη μήνυση που έχει υποβάλει από τις 17 Μαΐου, ζήτησε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διασαφηνιστεί ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου. Τέλος, ζητεί να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί ακόμη.