Με την κατάθεση της Στάθας Αλεξανδρόπουλου, χήρας του Γιώργου Καραϊβάζ, άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τη δολοφονία του γνωστού αστυνομικού συντάκτη.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου τόνισε στο δικαστήριο πως τα τελευταία χρόνια ο σύζυγός της ασχολιόταν πολύ με τις υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος και τόνισε πως «ήταν εργασιομανής και άνθρωπος του καθήκοντος».

«Μετά τη 17η Νοέμβρη, ασχολιόταν πολύ έντονα με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό φαίνεται από το ρεπορτάζ του. Ήταν ένας από τους έγκυρους και έγκριτους δημοσιογράφους στο αστυνομικό ρεπορταζ και ήταν ένας καταξιωμένος αστυνομικός συντάκτης», τόνισε η μάρτυρας.

Εξήγησε πως με τον σύζυγό της δεν ανέλυαν τα του ρεπορτάζ και είπε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας εργάτης της δημοσιογραφίας. «Δεν ήταν κύριο αντικείμενο της συζήτησής μας η δημοσιογραφική ενασχόληση του Γιώργου. Μίλαγε με εκάστοτε υπουργούς, υφυπουργό, γενικό γραμματέα, με ποινικούς και εκάστοτε εμπλεκόμενο στο ρεπορτάζ του, αυτό μπορώ να το πιστοποιήσω. Το κινητό του συζύγου μου ήταν εμφανώς αφημένο μέσα στον χώρο, δεν είχε δεύτερο κινητό, πίστευε πως έκανε ένα επάγγελμα που δεν κινδύνευε», τόνισε η μάρτυρας, ενώ «έσπασε» όταν άρχισε να περιγράφει τις δραματικές στιγμές που αντίκρισε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό, με τον πρόεδρο να σημειώνει πως δεν χρειάζεται να εισέλθει σε λεπτομέρειες, καθώς υπάρχουν άλλοι μάρτυρες που θα καταθέσουν για τη δολοφονία.

«Κατά τις 2 και 20 με κάλεσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γ. Καλλιακμάνης και με ρώτησε αν είμαστε καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει. Είδα τον κόσμο, κατέβηκα κάτω. Ήταν άξιος άνθρωπος...», είπε η μάρτυρας κλαίγοντας.


"Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς"

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Δεν μου έλεγε αν κάτι τον απασχολούσε. Μου έλεγε πάντα ''είμαι καλά, μαμά''. Για τη δουλειά του μου έλεγε ότι όλα ήταν καλά. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Έτσι όπως αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού μου να τιμωρηθούν και αυτοί όπως τους αξίζει. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι όλοι», κατέθεσε η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, με τον πρόεδρο να της απαντά: «Γι' αυτό κάνουμε αυτή τη δίκη».

Τι κατέθεσε αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες

Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου είπε στην κατάθεσή του πως ο σωματότυπος του δράστη ταιριάζει με αυτόν ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Υπεράσπιση: Πότε είδατε τον σωματότυπο του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Τον είδα και τώρα και όταν συνελήφθη. Χωρίς να λέω ότι είναι αυτός, λέω ότι ταιριάζει σωματοτυπικά. Ότι είναι γυμνασμένος ο συνεπιβάτης της μηχανής.


"Νόμιζα ότι κάηκε ο άνθρωπος"

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ λέγοντας ότι «άκουσα κάτι σαν εξάτμιση και ένα "αααα". Νόμιζα ότι κάηκε ο άνθρωπος από την εξάτμιση. Βλέπω τους δύο από πάνω να βαράνε αβέρτα. Δύο άνδρες όρθιοι ήταν, ο μπροστινός κρατούσε το όπλο και βαρούσε. Ένα σκούρο αμάξι ήταν».

Πρόεδρος: Και οι δύο είχαν όπλο;

Μάρτυρας: Κόλλησα στον πρώτο. Με που τον είδα να πυροβολάει, έμεινα εκεί. Ήταν φουλ καλυμμένοι από πάνω μέχρι κάτω.