Κοντά στη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη εμφανίζονται να βρίσκονται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσαγωγή που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ ενός υπόπτου.

Πρόκειται για σε σημασμένο κακοποιό ο οποίος πιθανολογείται πώς έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση των απειλών κατά του τοπογράφου τον τελευταίο καιρό. Οι αστυνομικοί μετά την διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του θύματος διαπίστωσαν πώς δύο άτομα έστελναν απειλητικά μηνύματα για αρκετό καιρό στον Παναγιώτη Στάθη με αφορμή υποθέσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική ιδιότητα του θύματος.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ο ύποπτος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για υπόθεση απαγωγής ενώ έχει ερευνηθεί και για άλλο ένα αδίκημα για το οποίο ουδέποτε κατηγορήθηκε, έδινε εξηγήσεις στους αστυνομικούς σχετικά με τις απειλές που δεχότσν ο 54χρονος. Δεν αποκλείεται σήμερα το κλιμάκιο των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει εγκατασταθεί στη Μύκονο να λάβει κατάθεση και από ένα ακόμη άτομο το οποίο επίσης απειλούσε τον 54χρονο προκειμένου να διευκρινιστούν οι λόγοι της διαμάχης. Οι απειλές, είναι σε μορφή γραπτών μηνυμάτων τα οποία εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Υπενθυμίζεται πως μέχρι αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί έχουνε λάβει συνολικά εννέα καταθέσεις απο συγγενείς, συνεργάτες και φίλους του θύματος στην Αθήνα αλλά και πέντε στη Μύκονο από άτομα τα οποία είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν ο 54χρονος.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως κανείς από όσους κατέθεσαν δεν έχει αναφέρει ότι ο άτυχος Παναγιώτης Στάθης είχε δεχθεί απειλές ή ότι είχε επαγγελματικές προστριβές λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας.