Το ένταλμα σύλληψης αναμένουν από τον αρμόδιο εισαγγελέα από στιγμή σε στιγμή οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους τον δολοφόνο του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Η αστυνομία, σε χρόνο ρεκόρ κατάφερε να ταυτοποιήσει από το σωματότυπο αρχικά και εν συνεχεία από ευρήματα που προέκυψαν από την διερεύνηση της υπόθεσης τον άνθρωπο που πυροβόλησε τουλάχιστον 21 φορές τον 54χρονο τοπογράφο. Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για ενεργό συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου του 2009. Ο δράστης, εάν και είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή άνω των 20 ετών, είχε αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας.

Ο άνδρας, παρακολουθείτο επί ώρες από τους αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε ετοιμαζόταν να διαφύγει μαζί με τη νεαρή σύντροφο του. Οι αστυνομικοί θεωρώντας πως κινδυνεύουν να χάσουν τα ίχνη του βασικού υπόπτου, προχώρησαν στην προσαγωγή του το βράδυ της Κυριακής και εως αυτή την ώρα, βρίσκεται στα γραφεία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ο ίδιος, αρνείται να πει το παραμικρό παρά τις απανωτές ερωτήσεις των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα βίντεο που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί είναι και ένα που εμφανίζει τον δολοφόνο να φτάνει σε πολυκατοικία όπου είχε παρκάρει ένα παρεμφερές μηχανάκι με αυτό που χρησιμοποίησε στη δολοφονία. Εγκατέλειψε το αρχικό scooter και εν συνεχεία, επιβιβάστηκε στο δεύτερο μηχανάκι με το οποίο και διέφυγε.

Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε συσκευή κινητής τηλεφωνίας η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου. Ταυτόχρονα, αναλύονται οι κινήσεις των τελευταίων ωρών μέσω οπτικών υλικών, του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου αλλά και μέσω μαρτυριών που αναζητούν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε, έτοιμος να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και τα έχουν αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών ο οποίος αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να εκδώσει το ένταλμα σύλληψης προκειμένου εντός της ημέρας, ο άνδρας να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.