Το κατώφλι του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα, Κυριακή 7/07, ο 44χρονος που κρατείται ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό.

*Διαβάστε εδώ: Δολοφονία στο Ψυχικό: Στοιχεία για τον φερόμενο ηθικό αυτουργό έδωσε η σύντροφος του 44χρονου συλληφθέντα

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος, με «πλούσιο» φάκελο στην αστυνομία, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες σε βάρος του, παρόλο που τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, ήταν αρκετά για να αποφασίσει την σύλληψή του.

Ο 44χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.


Το μεγάλο λάθος του κατηγορούμενου για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Νέο Ψυχικό

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ένα πολύ σημαντικό λάθος που έκανε, έχει να κάνει με την μοτοσικλέτα και μία φράση του.

Μόλις οι αστυνομικοί έπιασαν τον 44χρονο, φέρεται να τους είπε: «Με το δικό μου όχημα θα την έκανα; Χαζός είμαι;». Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που προβάλλεται κατά κόρον από δράστες ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και του ύποπτου ηθικού αυτουργού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.


Η πολυκατοικία της συντρόφου του και η μαρτυρία της που δείχνει τον ηθικό αυτουργό

Ο 44χρονος μετά τον φόνο, έφυγε με το σκούτερ προς στου Ζωγράφου και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.

Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλκέτα στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογραφος.

Εκεί, έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δικη του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό, με την σύντροφό του να είναι κοντά. Ετσι αποφάσισαν οι Αρχές να επέμβουν και να τον στείλουν στο τμήμα, φοβούμενοι ότι θα εξαφάνιζε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μαζί του προσήχθη και η σύντροφός του όπου στο σπίτι τους στο Μαρούσι, έγινε έρευνα και κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, συσκευη GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικο, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Σημειώνεται ότι στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος, μένει επίσης ο αδερφός, συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τοπογράφου.

Η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι προ μήνων είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Οι Αρχές ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό της ενέργειας και εστιάζουν σε ανταγωνιστές στη Μύκονο. Η σύντροφος του δράστη, φέρεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες έναν από τους υπόπτους που υπέδειξε η ΕΛΑΣ και ήδη βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών.


Το «πλούσιο» ποινικό μητρώο του 44χρονου

Όσον αφορά τον δράστη του φονικού στο Ψυχικό, έχει βρεθεί στις φυλακές στο παρελθόν για πολύκροτες υποθέσεις. Είχε δεχτεί μάλιστα ισόβια, τα οποία μετατράπηκαν σε 15ετη φυλάκισης, την οποία δεν έχει εξιτήσει. Στο διάστημα που είναι κρατούμενος, μπαινοβγαίνει στις φυλακές με άδεια και φέρεται στο διάστημα αυτό να συμμετέχει σε παράνομες ενέργειες.

Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί:
  • στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου
  • για φυσική παρουσία σε άλλη δολοφονία
  • για εντολές σε επικείμενη δολοφονία έτερου
  • για συλλογή πληροφοριών
  • για μια ακόμα εκτέλεση
  • για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι διευθυντή φυλακών στην κεντρική Ελλάδα
  • για ληστεία στα ΚΤΕΛ Πάτρας
  • για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j1qtsw94qh)