Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις του ο 44χρονος Γ.Κ., ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

*Διαβάστε εδώ: Έγκλημα στο Νέο Ψυχικό: Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο 44χρονος συλληφθέντας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου

Οι αστυνομικοί, είχαν υποψίες πως ο παλιός γνώριμος των αρχών για ενεργό συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ήταν ο …άνθρωπος τους και τέθηκε άμεσα υπό παρακολούθηση.

Οι έρευνες, στράφηκαν προς το μέρος του, ενώ ο ίδιος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. πέρα από τη σωματοδομή που αρχικά οδήγησε τους αστυνομικούς στον 44χρονο, τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος είναι ένας εκ των ελάχιστων ποινικών στην Ελλάδα που χωρίς φόβο και κανέναν ενδοιασμό θα τράβαγε πιστόλι για όποιον έδινε αρκετά χρήματα.

Ένα κρίσιμο στοιχείο που βοήθησε επιπλέον τις αρχές, ήταν βίντεο που εντόπισαν οι αστυνομικοί με τον ίδιο να εγκαταλείπει το αυτόματο μηχανάκι του σε πολυκατοικία όπου διαμένει η σύντροφος του.

Το βράδυ της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί που ήδη τον παρακολουθούσαν διαπίστωσαν πως ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές στη Κύθνο με τη σύντροφο του, αποφάσισαν να τον προσαγάγουν για να μην εξαφανιστεί. Παρά τις ολονύχτιες ερωτήσεις των αστυνομικών, ο 44χρονος Γ.Κ. δεν ανέφερε το παραμικρό. Παρά μόνο πως δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Κινητό τηλέφωνο, ρούχα και άλλα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου αναλύονται ενώ ευρήματα που συγκεντρώθηκαν από την αστυνομική έρευνα των τελευταίων ημερών απεστάλησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος και τελικά έκρινε πως είναι επαρκή για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Πραγματικά πρόκειται για μια ταχύτατη αντίδραση των αστυνομικών αρχών που κατάφεραν να εξιχνιάσουν σε χρόνο ρεκόρ την βιαιότατη δολοφονία του τοπογράφου.

Το ζήτημα για τις αρχές ωστόσο είναι ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή. Ο φυσικός αυτουργός εντοπίστηκε, το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός είναι το επόμενο βήμα αυτής της έρευνας. Ήδη τα βλέμματα των αστυνομικών έχουν στραφεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο για το οποίο έχουν προκύψει ευρήματα, πλην όμως δεν δείχνουν να είναι επαρκή και να στοιχειοθετούν σε βάρος του δικογραφία. Η σύλληψη του 44χρονου, ενδεχομένως να οδηγήσει τους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και στον άνθρωπο που ήθελε νεκρό τον Παναγιώτη Στάθη. οι έρευνες των αστυνομικών έχουν στραφεί σε δύο πρόσωπα, έναν άνθρωπο που σχετίζεται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων και οικοπέδων στη Μύκονο αλλά και έναν Αλβανό εργολάβο οικοδομών, οι οποίοι φέρονται να είχαν έντονες προστριβές με τον Παναγιώτη Στάθη και μάλιστα σε γραπτά μηνύματα τον είχαν απειλήσει.


Κομβικός ο ρόλος της συντρόφου του 44χρονου κατηγορούμενου

Στην υπόθεση φαίνεται πως διαδραματίζει κομβικό ρόλο η σύντροφος του 44χρονου κατηγορούμενου, η οποία επιβεβαίωσε τις επαφές του συντρόφου της με τους δύο υπόπτους ως ηθικούς αυτουργούς, ενώ έδωσε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που εξετάζονται από τις αρχές.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πραγματικά έδρασε ταχύτατα σε αυτή την υπόθεση εξιχνιάζοντας αυτό το συμβόλαιο θανάτου μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, χρόνος ρεκόρ για τέτοιου είδους περιστατικά.