Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 17:41 το απόγευμα 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας και το εστιακό βάθος ήταν 6.3 χλμ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

seismos_ileia_7_7_2024

Η δεύτερη σεισμική δόνηση στην Ηλεία σε 24 ώρες

Αυτή ήταν η δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή μέσα σε 24 ώρες, καθώς αντίστοιχος σεισμός της τάξης των 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 17:34, είχε εστιακό βάθος 11,1 χλμ και σημειώθηκε 10 χλμ. νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας.

seismos_ileia

Για τον σεισμό δημοσίευσε προ ολίγου στο Facebook και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι πρόκειται πιθανόν για μετασεισμική ακολουθία.

Ο σεισμός φαίνεται να έγινε ιδιαίτερα αισθητός από τους κατοίκους, οι οποίοι τον αντιλήφθηκαν έντονα ακόμα και στην παραλία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΕΡΤNews, χτες, 6 Ιουλίου,  ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί.

Σεισμός: Οχήματα της Πυροσβεστικής στους δρόμους

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική είχε δώσει εντολή σε οχήματα ώστε να βρεθούν στους δρόμους του νομού Ηλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιές.