Θα επιμείνει το μελτέμι στο Αιγαίο και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με τη διαφορά στο σκηνικό του καιρού σε σχέση με το Σαββατοκύριακο να είναι το ότι ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, περισσότερη ζέστη αναμένεται στα δυτικά όπου δεν φτάνει το δροσερό μελτέμι, με την θερμοκρασία τοπικά να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, παρόλο που οι άνεμοι θα διατηρηθούν, η ζέστη θα είναι εδώ για πολλές πολλές ημέρες. Για παράδειγμα στην Αθήνα η μέγιστη στην Αθήνα δεν θα πέσει κάτω από τους 37-38 βαθμούς έως τουλάχιστον τις 23 Ιουλίου.

Ο καιρός την Δευτέρα γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα βουνά στη Μακεδονία. Την Τρίτη στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα βρέξει για λίγο το μεσημέρι απόγευμα.

Η θερμοκρασία από την Δευτέρα και για πολλές ημέρες θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τη Δευτέρα στα δυτικά ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 39 -40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 37 με 38 βαθμούς. Ζέστη και στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη.

Προ των πυλών νέος καύσωνας - 40ρια βλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Νέος καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών, με τη θερμοκρασία να φτάνει τις επόμενες ημέρες τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: "Καμίνι" από αύριο η χώρα - Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Ειδικότερα, στον πίνακα που ανήρτησε ο προγνώστης καιρού και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, δίνει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που θα σημειωθεί στα πεδινά ηπειρωτικά από σήμερα έως το Σάββατο 13/07.

Η μέση θερμοκρασία θα κυμανθεί από 34-39 βαθμούς, όπως φαίνεται στον πίνακα, όμως ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως σε κλειστές πεδινές περιοχές, μακριά από τη θάλασσα, οι πολίτες θα πρέπει να υπολογίζουν έως και 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.

Αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια και στα νησιά οι πολίτες χρειάζεται να υπολογίζουν 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, αλλά με πιο αυξημένη τη σχετική υγρασία, όταν δεν φυσάει βοριάς.


Η πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 09-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή