Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή, αρχικά ως ύποπτος, εν συνεχεία ως κατηγορούμενος, ο 44χρονος Γ.Κ., εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, όπως και διώξεις που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του... θρυλικού Παναγιώτη Βλαστού και καταδικασθείς για συνέργεια στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου είναι, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, ο αυτουργός της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να συνδέσουν το παζλ των κινήσεων του 44χρονου και με συγκεκριμένους συσχετισμούς διαπίστωσαν πολλές ταυτίσεις του δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος στο Νέο Ψυχικό με το διαβόητο πρώην ισοβίτη.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jubbw6rqxl)
Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, οι Αρχές εξέτασαν με ιδιαίτερη προσοχή περί τα εκατό βίντεο που σχετίζονται με τη δολοφονία. Η συντριπτική τους πλειοψηφία αφορά στις κινήσεις του δολοφόνου πριν (τουλάχιστον 24 ώρες) και μετά (τουλάχιστον άλλες 24) τη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Πηγές αναφέρουν πως καθοριστικό ρόλο έπαιξαν στιγμιότυπα που διαγράφουν το σωματότυπο του δράστη, όπως και το γεγονός πως ο απεικονιζόμενος σε αυτά τα βίντεο χρησιμοποίησε συγκεκριμένο υπόγειο πάρκινγκ προκειμένου να προχωρήσει σε παραπλανητικές ενέργειες.

Η αστυνομία προσήγαγε ως ύποπτο τον 44χρονο, το βράδυ της Παρασκευής, και μάλιστα εσπευσμένα, καθώς υπήρχε κίνδυνος να προχωρήσει σε αλλοίωση σημαντικών στοιχείων. Ο 44χρονος μαζί με τη σύντροφό του, η οποία διαμένει στην περιοχή του Ψυχικού, ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν για νησί των Κυκλάδων και συγκεκριμένα την Κύθνο για διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση, ενώ και η σύντροφός του δήλωνε άγνοια. Οι αστυνομικές αρχές, όμως, προχώρησαν και στην κατάσχεση αντικειμένων και αξεσουάρ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Ψυχικού. Ζώνες, γάντια, παπούτσια, μπουφάν και άλλα είδη ρουχισμού κατασχέθηκαν και απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν.

Παράλληλα, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των τηλεφωνικών συσκευών που βρέθηκαν στο σπίτι της συντρόφου του. Εντοπίστηκαν περί τα πέντε κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο δεδομένα αποδίδονται στον 44χρονο. Από την έρευνα προέκυψε, κατά πληροφορίες, σε κρύπτες, άγνωστος αριθμός καρτών SIM, οι οποίες εστάλησαν κι αυτές στα κεντρικά της ΔΕΕ.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, έχοντας συνδέσει πολλά από τα κομμάτια του παζλ, σχημάτισαν δικογραφία, ζητώντας ουσιαστικά από την Εισαγγελία και την ανακριτική Αρχή την έκδοση εντάλματος σύλληψης, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Οι δικαστικές Αρχές εκτίμησαν βάσει της δικογραφίας πως συντρέχουν λόγοι σύλληψης κι έδωσαν το «πράσινο φως» μετατρέποντας την προσαγωγή μέσω εντάλματος το απόγευμα του Σαββάτου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ju1ykza49t)

Τα ίχνη πυρίτιδας που εντοπίστηκαν στη ζώνη του φερόμενου ως δράστη

Χθες το πρωί, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 44χρονος κατηγορούμενος. Κατά τη μεταγωγή του λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς τουλάχιστον πέντε οχήματα συμμετείχαν στην πομπή της μεταφοράς του, πάνοπλα στελέχη της αστυνομίας δημιουργούσαν κλοιό γύρω του, ενώ και ο ίδιος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο εν λόγω άνδρας, που εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του Νίκο Αλετρά, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο δικηγόρος του σημείωσε πως ο 44χρονος εντολέας του «αρνείται τις κατηγορίες και την εμπλοκή του. Ό,τι και αν υπάρχει, από τη στιγμή που δεν έχουμε πρόσβαση στο υλικό, δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τίποτα. Είμαστε σε φάση αναμονής για να μελετήσουμε τη δικογραφία», ενώ συμπλήρωσε σε πηγαδάκι με τους εκπροσώπους του Τύπου πως θα κινήσει σήμερα το πρωί τις διαδικασίες προκειμένου να λάβει στα χέρια του το υλικό της δικογραφίας.

Αργότερα χθες, προέκυψε η πληροφορία πως σε ένα από τα αξεσουάρ που κατέσχεσαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της εφόδου στο σπίτι της συντρόφου του 44χρονου εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, τα στελέχη της ΔΕΕ εντόπισαν τέτοια ίχνη στη ζώνη του φερόμενου ως δράστη, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα δούλευαν υπερωρίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και στα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασχέθηκαν. Τα ειδικά στελέχη της ΔΕΕ αναζητούν ίχνη DNA προκειμένου να κάνουν ταυτοποιήσεις του γονότυπου, αποτυπώματα και, όπως προαναφέραμε, ίχνη πυρίτιδας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j7akh4d5sx)

Επαφές στη Μύκονο «για δουλειές» με τον ηθικό αυτουργό!

Πολύ σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι η κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου κατηγορούμενου. Πρόκειται για μία νεαρότερη γυναίκα, κόρη γνωστού νομικού, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους αστυνομικούς αποκάλυψε γνώσεις αναφορικά με τις δραστηριότητες του καλού της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νεαρή φέρεται να είπε στις αστυνομικές Αρχές, όταν εκείνοι της ανέφεραν συγκεκριμένα ονόματα και αν γνωρίζει κάτι γι’ αυτά, πως γνώριζε ένα άτομο αλλοδαπής καταγωγής, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο στο νησί της Μυκόνου. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η κοπέλα φέρεται να τόνισε πως ο 44χρονος σύντροφός της είχε συναντηθεί με το συγκεκριμένο επαγγελματία τουλάχιστον δύο φορές κατά την περίοδο του περασμένου Πάσχα. Οι δύο άνδρες φέρονται να συναντήθηκαν στο νησί της Μυκόνου «για να μιλήσουν για δουλειές».

Ανεπίσημες πληροφορίες τονίζουν πως ο συγκεκριμένος άνδρας στον οποίο αναφέρθηκε η νεαρή σύντροφος του 44χρονου κατηγορούμενου αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη λίστα των υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη.

Δημόσια απειλή

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ένας επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στη Μύκονο, έχει επιδείξει στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά προς τον αδικοχαμένο Παναγιώτη Στάθη. Πρόκειται για έναν εργολάβο οικοδομών, με τον οποίο υπήρχε μια διαφωνία με τον 54χρονο. Δεν ξεκαθαρίζεται αν οι δύο άνδρες ήταν ανταγωνιστές. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 54χρονος, ενώ συνεργαζόταν με τον ίδιο εργολάβο στο παρελθόν, για κάποιο λόγο είχε διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

Ως εκ τούτου, ο 54χρονος, ο οποίος την τελευταία σχεδόν δεκαετία πέρασε στο Real Estate και στο χώρο των κατασκευαστών, φέρεται να είχε επιλέξει άλλη εργολαβική ομάδα. Αυτή η απόφασή του φέρεται να είχε προκαλέσει δυσφορία στον εν λόγω εργολάβο, ο οποίος, μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει ακόμη και δημόσια τον 54χρονο τοπογράφο.

Τα ίχνη που έφεραν τη σύλληψη

Αναφορικά με τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του δράστη, όπως προαναφέραμε, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που συλλέχθηκε έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος στο Νέο Ψυχικό και να κινήθηκε με κατεύθυνση προς Ζωγράφου.

Όμως, όπως αποδείχτηκε από τις κάμερες, οι κινήσεις του προς του Ζωγράφου ήταν καθαρά για να σβηστούν τα ίχνη του. Παρ’ όλα αυτά, οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τη συνέχεια της διαδρομής του, η οποία κατέληξε στο Μαρούσι και συγκεκριμένα σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας. Ο χώρος φέρεται να ανήκει στην αδελφή του 44χρονου. Ο άντρας μπήκε με το μαύρο σκούτερ, που φέρεται να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Μερικά λεπτά αργότερα, ένας άνδρας με διαφορετικά ρούχα και μηχανή μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, αποχώρησε από το ίδιο πάρκινγκ και κατευθύνθηκε προς το Ψυχικό, όπου διαμένει η σύντροφός του.

Αργότερα, φέρεται ο ίδιος να επέστρεψε στο πάρκινγκ στο Μαρούσι, μαζί με ένα λευκό βαν. Ένα ακόμη πρόσωπο ακολουθούσε με μία μηχανή, και οι δύο εξερχόμενοι από το πάρκινγκ. Εκτιμάται πως μέσα στο βαν ήταν το επίμαχο σκούτερ. Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν πως ένα σκούτερ που ομοιάζει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική ενέργεια βρέθηκε μερικώς καμένο στα δυτικά προάστια.

Όχι και τόσο «μοναχικός λύκος»

Το γεγονός πως ο δράστης της εγκληματικής ενέργειας φαίνεται να ενήργησε μόνος του στη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού δεν σημαίνει πως δεν είχε συνεργούς. Οι Αρχές, πέρα από τον ηθικό αυτουργό, αναζητούν και πιθανούς συνεργούς του φερόμενου ως δράστη. Και αυτό διότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν πως χρειάστηκαν να γίνουν ενέργειες προκειμένου να καλυφτούν ανάγκες που έχουν να κάνουν τόσο με την επίτευξη του στόχου, όσο και με την εξαφάνιση των ιχνών του δράστη.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο 44χρονος φέρεται να είχε βοήθεια προκειμένου να εξαφανίσει τη μοτοσικλέτα την οποία φαίνεται να χρησιμοποίησε, όπως επίσης φέρεται να είχε βοήθεια για να εξαφανίσει και τα δύο όπλα 9 χιλιοστών που σκότωσαν τον 54χρονο. Από εκεί και πέρα, πάντως, αναμένεται μέσα στο ερχόμενο διάστημα η δικαστική εξέταση του αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ. για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και όλων των τυχόν επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τόσο του 44χρονου όσο και των προσώπων που συνδέονται παντοιοτρόπως με τον ίδιο, προκειμένου να εντοπιστεί αν έχει διακινηθεί οικονομικό έμβασμα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί αμοιβή για τη διεκπεραίωση της δολοφονίας του άτυχου 54χρονου.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime