Ανυπόφορη έχουν κάνει την κατάσταση στη Λάρισα, εκτός από τη ζέστη, οι τεράστιες ιπτάμενες κατσαρίδες που έχουν κατακλύσει όλα τα σημεία της πόλης. Φέτος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ίσως και της κατάστασης που επικρατεί στις κοντινές πλημμυρισμένες περιοχές, το πρόβλημα φαίνεται πως είναι περισσότερο γενικευμένο, αφού τα έντομα εκτός από το κέντρο της πόλης έχουν μετατρέψει σε «κόλαση» και άλλες περιοχές, πράγμα που ευνοείται ιδιαιτέρως από τα φτερά που φέρουν πάνω τους.

*Διαβάστε ακόμα: Σοκ στη Λάρισα: "Επιδρομή" από ιπτάμενες κατσαρίδες - Λύσεις για το πρόβλημα αναζητούν οι πολίτες

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2j26gs1k955)

«Κατσαρίδες κομάντο» σε όλη τη Λάρισα

Πρόκειται για υπερμεγέθεις κατσαρίδες με κόκκινα φτερά, που φέρουν την επιστημονική ονομασία «Periplaneta americana» και διαφέρουν αρκετά από τις κοινές κατσαρίδες που απαντώνται στη χώρα.

Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, η μαζική απόβαση των κατσαρίδων από τόσο νωρίς «οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε πολύ ήπιο χειμώνα και οι ζέστες ήρθαν στη Λάρισα πιο νωρίς. Οπότε είχαμε και πρόωρη εμφάνιση του αποκρουστικού θεάματος».

Στους εξωτερικούς χώρους τα ενοχλητικά παράσιτα συχνά επιδίδονται σε… ομαδικές επιδρομές, δυσκολεύοντας τη ζωή των πολιτών που τις ονομάζουν «κατσαρίδες κομάντο» ή «κατσαρίδες Σβαρτζενέγκερ».

Λάρισα: Η «επιδρομή» από ιπτάμενες κατσαρίδες - Οι λύσεις που βρίσκουν οι πολίτες

Σε βίντεο που κυκλοφορεί φαίνονται τα σμήνη κατσαρίδων που κάνουν ένα φοβερό «ντου» σε πολυσύχναστο πάρκο της πόλης.

Οι Λαρισαίοι, για να προστατέψουν τα σπίτια τους από τις εισβολές των ιπτάμενων κατσαρίδων σε αυτά, έχουν επινοήσει αυτοσχέδια… οχυρωματικά έργα. Μεταξύ αυτών και το σφράγισμα πιθανών εισόδων όπως οι νεροχύτες, νιπτήρες, ντουζιέρες και τα σιφόνια με τη χρήση αυτοκόλλητης ταινίας ή λοιπών μέσων.

Φοβερό «ντου» από κατσαρίδες στη Λάρισα