Νέα υπόθεση τηλεφωνικής απάτης αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο, με θύμα μια 57χρονη γυναίκα που είδε να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς της συνολικά 3.100 ευρώ.

Όπως αναφέρει το neakriti, η απάτη, η οποία σημειώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου και η γυναίκα την αντιλήφθηκε χθες και την κατήγγειλε, ξεκίνησε όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα που την παραπλάνησε, ισχυριζόμενος ότι δε δικαιούται το επίδομα επιστροφής φόρου και ότι πρέπει να καταβάλει επειγόντως το ποσό των 2.300 ευρώ για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα.

Η 57χρονη, ανήσυχη και πιστεύοντας ότι το τηλεφώνημα ήταν γνήσιο, συμμορφώθηκε άμεσα με τις οδηγίες του απατεώνα. Χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα, μετέφερε τα 2.300 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό που της δόθηκε από τον ψευδή εκπρόσωπο.

Ωστόσο, η ζημιά δε σταμάτησε εκεί. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο απατεώνας κατάφερε επίσης να αποσπάσει τα στοιχεία της πιστωτικής της κάρτας. Αξιοποιώντας αυτά τα στοιχεία, πραγματοποίησε αγορές συνολικής αξίας 800 ευρώ, αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που χάθηκε από την άτυχη γυναίκα στα 3.100 ευρώ.

Ο άνδρας αναζητείται από τις Αρχές.