Τα αποτελέσματα από τις επαναληπτικές δειγματοληψίες στις ακτές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Νότιας Εύβοιας δημοσίευσε το ΠΑΚΟΕ, το οποίο για 45η συνεχόμενη χρονιά, ενημερώνει τους πολίτες στις αρχές κάθε κολυμβητικής περιόδου για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ώστε να απολαμβάνουν τα μπάνια τους με ασφάλεια.

Από τα 40 δείγματα που εξετάστηκαν τα πέντε (5), δηλαδή 12,5%, βρέθηκαν ακατάλληλα (Α) για κολύμβηση, ενώ τα έντεκα (35), δηλαδή 87,5%, βρέθηκαν κατάλληλα (Κ) για κολύμβηση.

Αυτά τα συμπεράσματα αναδεικνύουν την βελτίωση της ποιότητας των θαλασσών και την μείωση της μόλυνσης, επειδή στις πρώτες δειγματοληψίες του Μαΐου τα στατιστικά στην περιοχή της Β.Α. Αττικής με Α/Α από 1 μέχρι 22, είχαμε 3 ακατάλληλα σημεία, ενώ στην επαναληπτική έρευνα, εξετάζοντας τα δείγματα από τις ίδιες τοποθεσίες, βρήκαμε μόνο 2 ακατάλληλα σημεία.

Ομοίως μια ελαφριά βελτίωση παρουσιάστηκε- σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ- και στην Εύβοια, με την προηγούμενη έρευνα να παρουσιάζει 4 ακατάλληλα δείγματα, ενώ στα 17 δείγματα της επαναληπτικής έρευνας εντοπίσαμε μόλις 3 ακατάλληλα δείγματα. Συνεχώς υπάρχει μια σχετική βελτίωση. Από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τα Πολιτικά.

σσσ_-ν-36_-μικ_-β_α_-αττικη_-ν_-ευβοια-images-0
σσσ_-ν-36_-μικ_-β_α_-αττικη_-ν_-ευβοια-images-1

σσσ_-ν-36_-μικ_-β_α_-αττικη_-ν_-ευβοια-images-2


Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα θέσεων δειγματοληψίας και Αποτελεσμάτων Μικροβιακών Προσδιορισμών σε θαλασσινό νερό από ακτές Βορειοανατολικής Αττικής και Νότιας Εύβοιας, στις 25/06/2024.