Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την Παρασκευή ο 44χρονος Γ.Κ. που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ιδιαίτερα βαρύ παρελθόν.

Το όνομα του 44χρονου ήταν γνωστό στον κόσμο της νύχτας, αλλά και της Αστυνομίας.

Η ΕΛΑΣ, με προσεκτικά βήματα, κινούμενη ταχύτητα, κατάφερε σε μόλις λίγες ώρες μετά την δολοφονία του τοπογράφου να οδηγηθεί στα χνάρια του.

Έκανε σημαντικά λάθη, εκτιμούν στην ΕΛΑΣ, και πλέον η δικογραφία «δένει» όχι μόνο με μαρτυρίες, αλλά και με στοιχεία, όπως η πυρίτιδα που βρέθηκε χθες σε ζώνη όπλου.

Ο 44χρονος έδρασε πρωί, σε ένα πολύ κεντρικό σημείο με πλήθος καμερών να τον έχουν καταγράψει σε κάθε σημείο της διαδρομής του. Και τις ημέρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία στο Ψυχικό: Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού η ΕΛΑΣ - "Μπορεί να μη σχετίζεται με επαγγελματικές δραστηριότητες του θύματος", λέει η Δημογλίδου

Την περασμένη Παρασκευή η ΕΛΑΣ επέλεξε να τον προσαγάγει υπό τον φόβο ότι ο 44χρονος θα κινηθεί τις επόμενες ώρες, με σκοπό να καταστρέψει τα όποια στοιχεία. Πλέον, έχει συλληφθεί και τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Ο ίδιος κρατά αρνητική στάση και αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του με το έγκλημα.

Πλέον, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται προς τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος, τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία, ψάχνοντας στη Μύκονο, αλλά και σε άλλα νησιά που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά ο ο τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jubbw6rqxl)

Ποιος είναι ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Ο συλληφθείς όχι απλά ήταν γνώριμος των Αρχών, αλλά είχε ένα βαρύτατο, σκοτεινό παρελθόν.

Το 2009 είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 20 χρόνια που συγχωνεύτηκαν στα 15 χρόνια, για την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου. Το 2019 η ποινή του «έπεσε», λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Είχε κατηγορηθεί για φυσική παρουσία σε μια δολοφονία και φέρεται να είχε λάβει «εντολές» για μια ακόμη. Φέρεται ακόμη να είχε τοποθετήσει βόμβα στο σπίτι του διευθυντή φυλακών Τρικάλων.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ήταν ανάμεσα στους δύο δράστες οι οποίοι φορούσαν κράνη και μπουφάν που παρέπεμπαν σε αυτά των πυροσβεστών αρπάζοντας τις εισπράξεις από τα ΚΤΕΛ Πατρών.

Στις 24 Μαρτίου 2019 ο 44χρονος μαζί με συνεργούς υπό την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Ναύπλιο και εξαφανίστηκαν.

Ο 44χρονος μπαινόβγαινε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, κάνοντας ληστείες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μετά την τελευταία ληστεία, έκαναν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Ο 44χρονος είχε βγει και μπει στις φυλακές με τη βοήθεια τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, με τη δίκη ακόμη να εκκρεμεί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ju1ykza49t)