Λίγες μόλις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό και οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 44χρονο Γ.Κ. ή αλλιώς ''όμορφο Τζο'', φερόμενο ως δράστη, με τις έρευνες να στρέφονται πλέον προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού.

Όπως τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ο 54χρονος τοπογράφος φέρεται να απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος. Φαίνεται ότι, πιθανότατα, κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του»


Τα κινητά θα δώσουν απαντήσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φως στην υπόθεση αναμένεται αναμένεται να "ρίξουν" τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πολύτιμη ήταν και η κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου φερόμενου ως δράστη, από την οποία οι αστυνομικοί του τμήματος των Ανθρωποκτονιών, κατάφεραν να αντλήσουν πληροφορίες, καθώς επίσης και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος.

Ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.


Τον «καίει» η μαρτυρία της συντρόφου του

Η μαρτυρία της συντρόφου του 44χρονου κατηγορουμένου, η οποία είναι κόρη γνωστού δικηγόρου «καίει« τον 44χρονο, αφού κατέθεσε ότι εκείνος γνωρίζει έναν από τους υπόπτους για ηθική αυτουργία, και μάλιστα ότι ο σύντροφός της τον είχε συναντήσει 2 φορές στην Μύκονο, την μία το περασμένο Πάσχα και την άλλη λίγο πιο παλιά, προκειμένου να συζητήσουν για «δουλειές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια πολυκατοικία που διαμένει η ίδια και συνελήφθη ο 44χρονος σύντροφός της, μένει ο αδερφός συνεργάτη του βασικού υπόπτου για ηθική αυτουργία.

Μεταξύ άλλων, η σύντροφος του 44χρονου ανέφερε ότι τον είχε δει να κινείται με ένα μαύρο σκούτερ σαν αυτό που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, όταν οι αστυνομικοί της έδειξαν φωτογραφία του δίκυκλου. Τρεις ακόμη μάρτυρες αναφέρουν ότι είχαν δει τον 44χρονο να οδηγεί με ένα παρόμοιο μαύρο σκούτερ, 3-4 μέρες πριν. Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε το παρελθόν του 44χρονου, η ίδια φέρεται να είπε ότι το ήξερε, όπως επίσης ότι είχε πάει φυλακή, αλλά αθωώθηκε, ωστόσο δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι δολοφόνος.

Η αστυνομία αναμένει τις παραγγελίες του Ανακριτή, ανάμεσα στις οποίες και την άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και υπόπτων για ηθική αυτουργία, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν "αμοιβή" για το συμβόλαιο θανάτου.

Δημογλίδου: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό»

H εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε επί του θέματος, πως η έρευνα της αστυνομίας ξεκινάει από το μηδέν, καθώς «δεν υπάρχουν στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό», ενώ συμπλήρωσε πως η όλη έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, επισημαίνοντας πως «έχουν ήδη ανακτηθεί δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα».

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή "Συνδέσεις" του ΕΡΤΝews τόνισε σε σχέση με τις κινήσεις της αστυνομίας ότι: «Είναι από τις λίγες φορές που έχουμε τόσο σύντομα όχι απλώς την ταυτοποίηση του δράστη, αλλά και τη σύλληψή του».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πλούσιο υλικό από βίντεο, αλλά και στις μαρτυρικές καταθέσεις λέγοντας: «Είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού. Υπάρχουν πολλά αρχεία τα οποία πρέπει να ελέγξουν οι αστυνομικοί για να ακολουθήσουν την πορεία του δράστη. Και λέγαμε ότι ψάχνουν το λάθος που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, ο φερόμενος ως δράστης και η υπόθεση πλέον βρίσκεται στον ανακριτή». Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και πλέον και εργαστηριακά δεδομένα σιγά – σιγά από αυτά που βρέθηκαν στην οικία όπου διέμενε αυτός ο άνθρωπος, που θα ενισχύσουν βέβαια ακόμη περισσότερο την κατηγορία. Όμως το κλειδί στην υπόθεση ήταν ότι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή οι αστυνομικοί και κατάφεραν και προσήγαγαν αυτόν τον άνθρωπο, πριν εξαφανίσει και τα τελευταία ίσως στοιχεία που θα μπορούσε να μας βοηθήσουν και πριν εξαφανιστεί και ο ίδιος».

Όπως εξήγησε η Κωνσταντία Δημογλίδου: «Έχουν βρεθεί κάποια αντικείμενα στην οικία του, κάποια αντικείμενα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κατηγορία, όπως και κάποια κινητά τηλέφωνα τα οποία θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σίγουρα για τον ηθικό αυτουργό. Γιατί δεν σταματάει εδώ η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό σε αυτή την δολοφονία, αν τελικά υπάρχει. Η εντύπωση τουλάχιστον που έχουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, είναι ότι μιλούμε για διαφορετικά πρόσωπα, ότι ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, γι’ αυτό και συνεχίζεται η έρευνα».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. συμπλήρωσε ότι: «Ελέγχεται το κινητό του τηλέφωνο για να δούμε αν τελικά αυτός ο άνθρωπος είχε απειληθεί», ενώ για το αν ο ηθικός αυτουργός αναζητείται στη Μύκονο απάντησε: «όχι μόνο. Και ίσως το αποτέλεσμα στο τέλος της έρευνας μπορεί να μας οδηγήσει κάπου αλλού. Υπάρχει βέβαια κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών εκεί, γιατί εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του 54χρονου θύματος. Όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού και σε κάποια άλλη υπόθεση, ακόμη και προσωπική του[…] Μπορεί να μην σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2jw0iu9jdgp)