Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της Τρίτης. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο σε κάποιες περιοχές της χώρας το  θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, σε όλη τη χώρα αναμένονται μεγάλα διαστήματά με ηλιοφάνεια εκτός από τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και Μακεδονίας όπου θα σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 39-41 στα δυτικά, στους 38-40 στα βόρεια, στους 39-40 στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα και στους 33-38 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες παντού 4-5 μποφόρ στα Επτάνησα και 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία 26-38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6-8 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 24-38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2k37o0vhoe1)