Ο 44χρονος που έχει συλληφθεί για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό πρόκειται για έναν σκληρό ποινικό που μπαινόβγαινε στις φυλακές. Έχει συλληφθεί για συμμετοχή σε απαγωγές, δολοφονίες και εκβιασμούς και πλέον θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την ανθρωποκτονία του 54χρονου τοπογράφου.

Ο «Γιώργος», όπως τον ξέρουν οι Αρχές, φέρεται να έχει εμπλακεί σε μία σειρά υποθέσεων πολύ υψηλού προφίλ της Greeki Mafia ανάμεσα τους και την απαγωγή Παναγόπουλου.

Το Live News συγκέντρωσε όλες τις υποθέσεις με τις οποίες ο 44χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές διαχρονικά.

Πιο αναλυτικά:

  • 2008: δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη,
  • 2009: Απαγωγή Παναγόπουλου,
  • 2012: πρωτοβάθμιο δικαστήριο με ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες,
  • 2017: δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου αθωώθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή καταδικάστηκε για τη δολοφονία του επιχειρηματία.
  • Νοέμβριο του 2018: ομιλητής σε ημερίδα για την «επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στις Αγροτικές φυλακές».
  • 2019: Αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, είχε κάνει με δικά του χρήματα ανακαίνιση στον χώρο που έμενε και δούλευε άλλος κρατούμενος στο πόστο του,
  • 27 Φεβρουαρίου 2019: εισέβαλε ντυμένος πυροσβέστης στα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών.
  • 24 Μαρτίου 2019: Ληστρικές επιδρομές σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του Ναυπλίου.

Ο 44χρονος το έσκαγε από τις φυλακές για να κάνει ληστείες

Ο δράστης, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, έφευγε τα βράδια από τις φυλακές, έκανε ληστείες και επέστρεφε και πάλι.

Συγκεκριμένα:

  • 27/2/2019 πραγματοποίησε ληστεία στα ΚΤΕΛ Πατρών με λεία 6.000 €.
  • 24/3/2019 πραγματοποίησε ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ με λεία 1.500 €. Τη ίδια μέρα σε έλεγχο που έγινε στο κελί του βρέθηκαν 1.045 ευρώ και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Ένα χρόνο αργότερα μεταφέρεται στις φυλακές Ναυπλίου.

  • 28/10/2020: Κατά τον έλεγχο για την είσοδο στις φυλακές Ναυπλίου αφήνει σε φάκελο 3.050 €, σε νέα καταμέτρηση του ποσού βρίσκονται 2.600 €. O κρατούμενος καταγγέλλει τον αστυνομικό που τον έλεγξε ότι του αφαίρεσε 450 €. Στο αυτοκίνητο του αστυνομικού εντοπίζονται 250 €. Ο αστυνομικός συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία.
Και τον Απρίλιο του 2022 αποφυλακίστηκε.

Γιατί ο 44χρονος αποφυλακίστηκε το 2022 παρά ότι ήταν ισοβίτης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, το τελευταίο διάστημα ο φερόμενος ως δράστης έκανε μία προσπάθεια να «σβηστούν» τα ηλεκτρονικά ίχνη από τυχόν αναρτήσεις που υπήρχαν από παλαιότερα δημοσιεύματα και αφορούσαν την εμπλοκή του σε διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναμένεται να υποστηρίξει και ο ίδιος, το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν υπερεγολάβος σε εργολαβίες που αναλάμβανε κάποιος συνεργάτης του. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης είναι επίσης κατηγορούμενος στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Αυτό που υποστηρίζουν είναι πως και ο ένας εκ των δύο μετά την απαγωγή Παναγόπουλου ασχολήθηκε με κατασκευαστικά έργα σε δρόμους ενώ ο άλλος ξεκίνησε να αναλαμβάνει υπερεγολαβίες.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το μεγάλο ζητούμενο είναι γιατί την περίοδο 2016-2018 είχε ευνοϊκή μεταχείριση στις φυλακές αλλά και πώς αποφυλακίστηκε ενώ είχε φυλακιστεί σε ισόβια.

Το LIVE NEWS και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσιάζουν την δικαστική απόφαση για την αποφυλάκισή του. Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, στις 30 Νοεμβρίου του 2021 το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών εξέτασε την υπόθεση Παναγόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Ενώ έχει καταδικαστεί για τη μία δολοφονία σε ισόβια κάθειρξη ως συναυτουργός, το δικαστήριο έκρινε πως παρείχε συνδρομητικό ρόλο στη δολοφονία και πως τον κατηγορεί για συνέργεια και τον καταδικάζει σε 12 χρόνια φυλάκιση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2k8ij3wheih)