Συναγερμός σήμανε το Σάββατο (06/07) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πρέβελη, όταν διαπιστώθηκε ότι τουρίστρια που είχε πάει για κολύμπι με τον σύντροφό της, εξαφανίστηκε στη θάλασσα.

Την εξαφάνιση της, δήλωσε ο σύντροφός της που είχε μείνει στην ακτή και την έψαχνε χωρίς να μπορεί να την εντοπίσει. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Αγίας Γαλήνης και σε συνεννόηση με τους ναυαγοσώστες, ξεκίνησαν οι έρευνες.

Συγχρόνως, ενημερώθηκε και ο θάλαμος επιχειρήσεων προκειμένου να σταλεί ελικόπτερο για να συνδράμει στην αναζήτηση.

Είχε εξαφανιστεί για 1,5 ώρα μέσα στη θάλασσα

Παρά τους έντονους ανέμους που φυσούσαν στην περιοχή η αναζήτηση ξεκίνησε άμεσα από τους τρεις ναυαγοσώστες Νίκο, Μιχάλη και Μάριο Ριτζάκη που για περίπου 1,5 ώρα αναζητούσαν την γυναίκα που εξαφανίστηκε.

Η αγνοούμενη τουρίστρια εντοπίστηκε τελικά, καλά στην υγεία της, σε βραχώδες απόκρημνο σημείο όπου την είχαν μεταφέρει τα θαλάσσια ρεύματα, πολύ μακριά από την παραλία του Πρέβελη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε είναι προσβάσιμο μόνο από τη θάλασσα.

Η επιστροφή των ναυαγοσωστών στην παραλία του Πρέβελη με τη διασωθείσα, σώα και αβλαβή, ξεσήκωσε δυνατά χειροκροτήματα για τους αδελφούς Ριτζάκη που κυριολεκτικά σηκώνουν όλο το βάρος των διασώσεων στις νότιες παραλίες του Ρεθύμνου για περισσότερα από 20 χρόνια.

Διάσωση στην παραλία του Πρέβελη στο Ρέθυμνο