Έπειτα από τη σύλληψη του 44χρονου φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου στο Ψυχικό, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητών της Αστυνομίας οι επαφές, οι επικοινωνίες, καθώς επίσης και οι κινήσεις του άτυχου άνδρα.

Παράλληλα, οι Αρχές είναι ενήμερες ακόμα και για απειλητικά μηνύματα που είχε λάβει κατά το παρελθόν, ενώ αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύνδεση του 44χρονου κατηγορουμένου με τον ηθικό αυτουργό. Ακόμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μελετούν τις επαφές που είχε ο 44χρονος με άτομα που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο.

Η πρώην σύντροφος του συλληφθέντος δηλώνει άγνοια για τις υποθέσεις στις οποίες είχε μπλεχτεί και περιγράφει πως παρουσιαζόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το να δελεάζει και να γοητεύει μία παρέα.

«Εμένα με έχει χτυπήσει. Δεν ήταν από την αρχή έτσι, αλλά ήταν σαν κόλαση. Μπορεί να γίνει κακοποιητικός με πολλούς τρόπους και φοβάμαι ότι θα έφτανε στα άκρα», δήλωσε αρχικά η γυναίκα.

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ο άνθρωπος αυτός θα ήταν σε θέση να σκοτώσει με τόση ευκολία, αν και εγώ θα μπορούσα σήμερα να μην είμαι σε θέση να σας μιλάω, αφού στο παρελθόν με είχε κακοποιήσει χτυπώντας με στο σώμα και στο πρόσωπο. Τον είχα καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία χωρίς να φοβηθώ. Μου είχε σπάσει το χέρι και τη μύτη, γιατί του είχα ζητήσει να με αφήσει ήσυχη να μεγαλώσω το παιδί μου μόνη μου. Αν όντως εμπλέκεται σε αυτή τη φρικτή δολοφονία, είναι λυπηρό και στενάχωρο για το παιδί μου», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Στη φυλακή έμεινε 13 χρόνια. Πίστευα πως θα έχει αλλάξει χαρακτήρα και θα έχει σωφρονιστεί και δεν θα κατέληγε πάλι στα ίδια. Πέρσι μάλιστα είχε δώσει Πανελλήνιες και είχε περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία και ήταν περήφανος γι’ αυτό. Δεν θέλουμε πια να έχουμε καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, ούτε εγώ ούτε το παιδί μου. Μεγάλωσα το παιδί χωρίς καμία βοήθεια. Ακόμα και η επαγγελματική μου πορεία πήγε πολύ πίσω εξαιτίας της κακής του φήμης. Όταν μαθεύτηκε το παρελθόν μου, με κοίταζαν περίεργα, λες και εγώ ήξερα για τη δράση του», συνέχισε.

«Όταν έμαθα την αλήθεια, απομακρύνθηκα αμέσως και τότε ήταν που άρχισε να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Τον κατήγγειλα και ζήτησα τη βοήθεια της Αστυνομίας, η οποία μάλιστα με είχε ενημερώσει πως ο ίδιος είχε φτάσει μέχρι και στο σημείο να μου κόψει τα φρένα της μηχανής μου. Σε εμένα παρουσιαζόταν ως άγγελος, ένας άντρας που πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και την στάση του μπροστά σε φίλους και γνωστούς», συμπλήρωσε η πρώην σύντροφος του υπόπτου.

Μάλιστα τον αποκαλούσαν «ο ωραίος Τζορτζ», με την πρώην σύντροφό του να εξηγεί στο «Live News» του Mega πως ο 44χρονος ανέκαθεν ήταν ένας άνδρας που πρόσεχε την εξωτερική του εμφάνιση.

«Όταν τον γνώρισα, δεν ήξερα τίποτα για εκείνον. Είναι ένας πάρα πολύ όμορφος άντρας και ελκυστικός, όμως η περίπτωσή του είναι παρόμοια με αυτή του Μπάμπη του πιλότου, που σκότωσε την Καρολάιν, νάρκισσο τον είχαν χαρακτηρίσει», υποστηρίζει η πρώην σύντροφός του.

Τι υποστηρίζει η νυν σύντροφος

Η τωρινή σύντροφος του κατηγορουμένου ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τη σχέση που είχε ο 44χρονος με άτομο που εξετάζεται ως πιθανός ηθικός αυτουργός. Μάλιστα, όταν της έδειξαν φωτογραφίες του, φέρεται να είπε πως όντως τον γνωρίζει και είχαν υπάρξει συνεργάτες.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερευνούν όλα τα στοιχεία που εντόπισαν στο σπίτι του. Ο ίδιος μέχρι στιγμής αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχουν λάβει έντεκα καταθέσεις που φαίνεται να «φωτογραφίζουν» έναν πιθανό ύποπτο για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

Πρόκειται για καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρεις επιχειρηματίες, δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εργασίες, καθώς και από άτομα του φιλικού και επαγγελματικού κύκλου του θύματος. Ανάμεσα στις καταθέσεις υπάρχει και μια που σχετίζεται με το περιβάλλον του 44χρονου.

Μάλιστα οι περισσότερες καταθέσεις συνοψίζουν πως ο 54χρονος τοπογράφος είχε τσακωθεί έντονα με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αγοραπωλησιών ακινήτων στη Μύκονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2kboplytxmh)
Ακόμα, το θύμα τον είχε θεωρήσει υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί το 2021 κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, γεγονός που στάθηκε και η αφορμή για να μετακομίσει με την οικογένειά του στο Ψυχικό πριν από λίγους μήνες.

Βιντεοληπτικό υλικό 470 gigabyte αποτύπωσε τον 44χρονο, παραμονή της δολοφονίας, κατά τη διάρκεια της πρόβας, να βγαίνει με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού από το κλειστό πάρκινγκ που του είχε παραχωρήσει η αδελφή του, με το πρόσωπό του να διακρίνεται καθαρά, καθώς δεν φορούσε κράνος.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού, καθώς στο υλικό των καμερών κλειστού κυκλώματος αποτυπώνεται πως τα μεσάνυκτα της δολοφονίας διακρίνεται ένα λευκό όχημα να μπαίνει στο πάρκινγκ και εν συνεχεία να αποχωρεί συνοδευόμενο από το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Σε κάθε περίπτωση, το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας στο Ψυχικό, όπου και διέμενε ο κατηγορούμενος, δεν εντοπίστηκε, γεγονός που ενδεχομένως να αποτελεί απόδειξη πως ο 44χρονος είχε αντιληφθεί αστοχία στις κινήσεις του και προσπαθούσε να τη διορθώσει.