Σόκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι συνομιλίες που είχαν τα 14 μέλη του κυκλώματος που εκβίαζαν και παρείχαν προστασία σε καταστηματάρχες, κυρίως επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ιδιώτες και 9 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων που τέθηκαν σε αργία. Μάλιστα ο ετήσιος «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται πως ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο των ερευνών, το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα από συναντήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Σε μια φωτογραφία, υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας συναντάται με έναν από τους δύο αρχηγούς, ενώ η χάρτινη σακούλα που φαίνεται στην καρέκλα εκτιμάται πως έχει χρήματα.

dimotiki-astynomia-xrimata_1

Σε μία άλλη φωτογραφία φαίνεται η φερόμενη υπάλληλος με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, με τον αδελφό της. Η υπάλληλος στην εν λόγω εικόνα διακρίνεται να κρατά έναν φάκελο.

dimotiki-astinomia-xrimatismos_

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που αφορούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου είχαν αρχηγικό ρόλο μια 43χρονη και ένας 64χρονος. Μάλιστα σε έναν διάλογο μεταξύ των εκβιαστών δημοτικών υπαλλήλων, η 43χρονη ενημερώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επικοινωνεί με συνεργό της.

Το ίδιο αποκαλυπτικό είναι και το μήνυμα που εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της 43χρονης από άτομο που φέρεται να έχει δώσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και τελικά του βεβαιώθηκε πρόστιμο. Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ιδιώτες και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι φέρονται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες για να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα για παραβάσεις. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης έπαιρνε τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες και με εντολή των αρχηγικών μελών τα διαμοίραζε στους υπόλοιπους.