Καυτό προβλέπεται και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, «η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή».

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Πάνω από 40 βαθμοί σε τρεις περιοχές της χώρας - Πότε θα κορυφωθεί η ζέστη, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κολυδάς, «από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα».


Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.

Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή, καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Ανατολικές Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα».



Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε τους 37-39 βαθμούς στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα στη χώρα μας, ενώ υπάρχουν και περιοχές που ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, ενδέχεται να μας «σώσει» το μελτέμι, γιατί στα ανατολικά τμήματα της χώρας και στο εσωτερικό τμήμα του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2kuo381d1v5)