Τα ελικοπτεροφόρα χαρακτηρίζονται από το μεγάλο συνεχές κατάστρωμα για τις προσνηώσεις ή απονηώσεις κυρίως ελικοπτέρων: Αυτό συμβαίνει και με το ελικοπτεροφόρο USS WASP που βρίσκεται στη βάση της Σούδας. Σκοπός της άφιξής του, είναι η αναψυχή του πληρώματος στα Χανιά. Θα παραμείνει στην Κρήτη έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου.


Το πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος USS WASP έχει στο εσωτερικό του 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες. Το ελικοπτεροφόρο WASP έχει μήκος 257 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων, ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.

Το USS WASP με τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Α-10 και Harrier AV-8B τα οποία χρησιμοποιούνται στη ρίψη βομβών Απεμπλουτισμένου Ουρανίου έχουν επιχειρήσει στη Λιβύη και κατά των δυνάμεων του ISIS. Στις εικόνες του zarpanews.gr, φαίνεται στη Σούδα, να παίρνει τη θέση του, στη βάση.

elikopteroforo_uss_wasp_1__esoteriki
elikopteroforo_uss_wasp_2__esoteriki
elikopteroforo_uss_wasp_3__esoteriki


Για να φέρει εις πέρας την κύρια αποστολή του, έχει ένα σύστημα υποστήριξης επίθεσης που συγχρονίζει την ταυτόχρονη οριζόντια και κάθετη ροή των στρατευμάτων, το φορτίο και τα οχήματα σε ολόκληρο το πλοίο.

USS Wasp F-35 Operations


Με τον όρο ελικοπτεροφόρο χαρακτηρίζεται τύπος σύγχρονου πολεμικού πλοίου ειδικά ναυπηγημένου για μεταφορά ελικοπτέρων αλλά και πολεμικών αεροσκαφών περιορισμένου αριθμού. Τέτοια πλοία διαθέτουν μεγάλοι στόλοι που διαπλέουν σε μεγάλες αποστάσεις και η αεροπορική τους κάλυψη κρίνεται αναγκαία. Συνήθως τα πλοία αυτά συμπεριλαμβάνονται σε αποβατικές ή αμφίβιες επιχειρήσεις ως συνοδά πλοία των κυρίως αποβατικών σκαφών.

Πηγή Φωτό: zarpanews.gr