Στη διάσωση ναυαγού μεταξύ της Τήνου και της Μυκόνου, προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (8/7) πλοίο της γραμμής. Μάλιστα, βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει τον ναυαγό σε μια σωσίβια λέμβο μέσα τα κύματα, την ώρα που στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης 6 με 7 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτος έλεγχος στις Φυλακές Κορυδαλλού: Βρέθηκαν μαχαίρια, σουβλιά, κοντάρια και κινητά σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους


Ο άνθρωπος που βρέθηκε στη θάλασσα είναι 40χρονος υπήκοος Σερβίας, ο οποίος επέβαινε σε ένα ταχύπλοο σκάφος περίπου 10 μέτρων, το οποίο για άγνωστη αιτία βούλιαξε.

Ο ίδιος κατάφερε να μπει στη σωστική λέμβο και στη συνέχεια, ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Μυκόνου εκπέμποντας SOS.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2kup2fij8i1)
Στο σημείο έσπευσε πλοίο της γραμμής, το Σούπερ Εξπρές το οποίο με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς του καπετάνιου τον προσέγγισε. Στη συνέχεια, του έριξαν σχοινί και κατάφεραν να τον ανεβάσουν στο σκάφος και να τον μεταφέρουν στην Τήνο όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

Ευτυχώς, ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου σκάφους είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη διάσωση επιζώντων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.