Να περιορίσει, προς το παρόν, το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάτρα, κατάφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία  που επιχειρεί ακόμη στην περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Βασίλη Βαθρακογιάννη  που μίλησε στο ΕΡΤNews για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ωστόσο το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάτρα έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με το  ρεπορτάζ της Γεωργίας  Παμπουχίδου στο EΡΤNews, ο κ. Βαρδακογιάννης ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη κινητοποίηση από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας. Μόνο το Πυροσβεστικό Σώμα έχει διαθέσει 78 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα. Από την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί τέσσερα αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την οδό Αγίου Τρύφωνος στην άκρη της πόλης της Πάτρας, πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω της πυκνής φυτοκάλυψης και της ύπαρξης ρέματος με πευκόφυτο και άλλα φυτά. Λόγω της επικινδυνότητας, εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ενημέρωση και απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή.

Η εικόνα τώρα είναι καλύτερη, καθώς έχει περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη. Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία. «Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια και το μέτωπο δείχνει να έχει περιοριστεί», ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Σε όλη την επικράτεια έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές σήμερα. Στη Χίο, στη Λάρισα και στο Σουφλί, όπου έχουν ήδη γίνει κινητοποιήσεις. Η πυρκαγιά στο Σουφλί είναι δασική και αντιμετωπίζεται με 34 πυροσβέστες και εναέρια μέσα. «Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι πολύ επικίνδυνες», τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά στην Πάτρα παραμένει η πιο ανησυχητική.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l0znmpdkkh)