Μια γυναίκα προσήχθη από την Αστυνομία ως ύποπτη για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) στην Πάτρα.

Η προσαγωγή της εν λόγω γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με το tempo24, είναι ηλικίας 40-45 ετών, έγινε κατόπιν καταγγελίας συγγενικού της προσώπου.

Η γυναίκα φέρεται να απειλούσε χθες Δευτέρα ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο και την περιοχή του Γηροκομειού, όπου σήμερα εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα προσήχθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και βρίσκεται στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.



Αναστέλλεται η λειτουργία του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας

Αναστολή της λειτουργίας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου μέχρι νεοτέρας αποφάσισε η 6η ΥΠΕ μετά την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, αύριο θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα από τη φωτιά στις υποδομές, αναμένεται εργολάβος ο οποίος θα αποτιμήσει πλήρως τις ζημιές και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή τους.

Στην σύσκεψη για το Καραμανδάνειο που έγινε υπό τον Γιάννη Καρβέλη συμμετείχαν η δοικήτριας Ασπασία Ρηγοπούλου διευθυντές των Κλινικών ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, Κ. Σβόλης.

6269667
fotia_patra2

Νωρίτερα το νοσοκομείο εκκενώθηκε με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες των parapolitika.gr, περί τα 23 νοσηλευόμενα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και στο ΠΓΝΠ.

Εντός ολίγου θα πραγματοποιηθεί, υπό τον συντονισμό του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, ευρεία σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», για τον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των Υγειονομικών Σχηματισμών λόγω των εκκενώσεων. Παράλληλα θα γίνει τηλεδιάσκεψη και ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες των parapolitika.gr θέλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν θέσει υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα, τα οποία απειλούσαν με καταστροφή το νοσοκομείο.

fotia_patra3
fotia_patra4

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2l0cpgm07fd)