«Φωτιά» έχουν πάρει οι γραμμές καταγγελιών για τις παρανομίες στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής όπου καθημερινά επικρατεί το αδιαχώρητο. Συγκεκριμένα οι καταγγελίες στην πλατφόρμα MyCoast αλλά και τηλεφωνικά για παραβάσεις και αυθαιρεσίες σε παραλίες σε όλη τη χώρα πέφτουν… βροχή.

Μέσα σε 5 ημέρες ελέγχθηκαν περίπου 1000 από τις καταγγελίες οι 600 είχαν γίνει μέσω της πλατφόρμας και περίπου 400 τηλεφωνικά.

Στη παραλία Θυμάρι στον Δήμο Σαρωνικού, αφαιρούνται οι ομπρέλες από επιχείρηση που σφραγίστηκε μετά από αυτοψία των αρχών. Κατά τον έλεγχο συνελήφθη και ο 50χρονος υπεύθυνος. Το πρόστιμο που καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες αγγίζει τις 220.000 ευρώ.

Επιχείρηση σφραγίστηκε και στην παραλία του Λούρου στο Μεσολόγγι. Είχε καταγγελθεί περισσότερες από 30 φορές. Έγινε αυτοψία όπου διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές και υπερβάσεις του χώρου μίσθωσης και επιβλήθηκε πρόστιμο 37.000 ευρώ.

Οι Aρχές έβαλαν λουκέτο και σε μια ακόμη επιχείρηση στην Αττική στη παραλία της Αγίας Μαρίνας του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατάληψη του αιγιαλού και παράνομες κατασκευές με το πρόστιμο να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

 «Από τα μέσα Μαΐου ουσιαστικά που ξεκίνησε η λειτουργία της εφαρμογής Mycοast έχουν υποβληθεί γύρω στις 9.000 καταγγελίες. Πολλές από αυτές παρόλα αυτά είναι δοκιμαστικού χαρακτήρα καταγγελίες για να δουν οι πολίτες κατά πόσο λειτουργεί κανονικά η εφαρμογή. Εμείς έχουμε χρέος να τις εξετάζουμε όλες», δήλωσε ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου υπουργείου Οικονομικών.

Παραβάσεις διαπιστώθηκαν και σε Πάργα Χαλκιδική Κάλυμνο Κέρκυρα Αίγινα Ρόδο Μεσολόγγι και Χίο. Έλεγχοι αναμένεται να γίνουν και με drones κυρίως σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.