Απομένουν μόλις 24 ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη απολογία του «ωραίου Τζορτζ», του Γ.Κ., ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού Παναγιώτη Στάθη. Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι αν ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης θα σπάσει εντέλει τη σιωπή του και θα αποκαλύψει στις δικαστικές αρχές όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με την ιστορία.

Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία πως υπό το βάρος των αποδείξεων που έχει συλλέξει το Ανθρωποκτονιών θα πάρει την απόφαση να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να εκθέσει πρόσωπα και πράγματα. Σκοπός είναι ένας: ο εντοπισμός, αλλά πάνω απ’ όλα η τεκμηρίωση της εμπλοκής του ή των ηθικών αυτουργών αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Η ομολογία αναμφίβολα αποτελεί το ένα ζητούμενο, ωστόσο, υπάρχουν πλείστες άλλες πηγές που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Από χθες το πρωί, τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία της εξέτασης των δύο κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν σε κρύπτες στο σπίτι της συντρόφου του 44χρονου κατηγορουμένου. Η εισαγγελική διάταξη που έδινε το «πράσινο φως» στην ΕΛ.ΑΣ. ήρθε μόλις το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κι εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανό, αν δεν μιλήσει ο ίδιος ο 44χρονος, να «μιλήσουν» τα δύο κινητά και οι κάρτες SIM που βρέθηκαν στο σπίτι της δικηγόρου συντρόφου του κατηγορούμενου, στο Ψυχικό.

*Διαβάστε ακόμα: Πηγές ΕΛΑΣ για το έγκλημα στο Νέο Ψυχικό: O τοπογράφος απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε κι άλλος
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2kay9ya66yx)

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Τρία περιστατικά στο μικροσκόπιο των Αρχών

Κομβικά σημεία για την έρευνα και την τεκμηρίωση της εμπλοκής ηθικού αυτουργού στην υπόθεση είναι τρία διαφορετικά περιστατικά. Πρώτον, ο ξυλοδαρμός του Παναγιώτη Στάθη το 2021 στο Χαλάνδρι, δεύτερον, ο ξυλοδαρμός επιχειρηματία το 2020 στη Μύκονο και τρίτον, η δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από μόλις δύο εβδομάδες. Τα τρία περιστατικά έχουν διακριτές, αλλά έμμεσες συνδέσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες απουσιάζουν αυτή την ώρα από το πλάνο των ερευνών.

Οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του Παναγιώτη Στάθη. Ήταν, άλλωστε, ένα περιστατικό που φόβισε τον 54χρονο τοπογράφο-μηχανικό. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν στην κατοχή τους στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν πως ο αδικοχαμένος πατέρας και σύζυγος υποπτευόταν ένα συγκεκριμένο άνδρα, επιχειρηματία της Μυκόνου, ως υπεύθυνο γι’ αυτή την επίθεση. Ο ίδιος φέρεται να μην τον είχε υποδείξει ονομαστικά στις Αρχές κατά τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει εκείνη την εποχή, ωστόσο, φέρεται να τον «φωτογράφιζε», ενώ εφιστούσε την προσοχή των Αρχών.

Και ο ίδιος ο επιχειρηματίας, πάντως, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ένα χρόνο νωρίτερα. Δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στη Μύκονο σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς και το 2020 άγνωστοι του επιτέθηκαν με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο, χρησιμοποιώντας ακόμη και μεταλλικές βέργες, προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα. Στις Αρχές ο επιχειρηματίας είχε τονίσει πως δεν ήταν λίγοι οι ανταγωνιστές του που τον είχαν βάλει στο μάτι, επειδή προχωρούσε σε καταγγελίες για την ασύδοτη οικοδόμηση στο νησί της Μυκόνου.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, έπεφτε νεκρός από μαχαιριά συγκρατούμενού του. Η αιτιολογία για τον καβγά που οδήγησε στο φονικό είχε να κάνει με τον... κλιματισμό και τη ζέστη στο κελί. Αυτό τουλάχιστον ομολόγησε ο «φίλος» και δράστης του εγκλήματος, καθώς το θύμα και ο δράστης είχαν συμπράξει σε μία παλαιότερη προσπάθεια απόδρασης. Όπως είχε αποφανθεί, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. αρκετούς μήνες νωρίτερα, το θύμα είχε εμπλακεί στον ξυλοδαρμό του προαναφερόμενου επιχειρηματία το 2020.

Η κρίσιμη κατάθεση

Τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να κολλούν το ένα μετά το άλλο, κατόπιν της παραδοχής της νεαρής δικηγόρου, που συμβίωνε με τον 44χρονο δράστη της δολοφονίας του Νέου Ψυχικού. Η κοπέλα, σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών αναφορικά με την ταυτότητα του εν λόγω επιχειρηματία, τον αναγνώρισε ως πρόσωπο με το οποίο ο 44χρονος είχε επιχειρηματική σχέση. Παραδέχτηκε πως τον είχε δει δύο φορές στη ζωή της, τον περασμένο Μάρτιο αλλά και το Πάσχα, στο νησί της Μυκόνου, όταν εκείνη και ο σύντροφός της είχαν δειπνήσει με τον επιχειρηματία και τη δική του σύντροφο προκειμένου να μιλήσουν για δουλειές.

Το κεφάλαιο «Four Seasons»

Μία ενδιαφέρουσα προέκταση της υπόθεσης έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή «Live News». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, τόσο ο αδικοχαμένος τοπογράφος, όσο και ο άμεσος συνεργάτης του είχαν καταφέρει πριν από μερικά χρόνια να αγοράσουν μία σημαντική έκταση στην περιοχή Καραπέτης στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα σημείο που πήρε πολύ πρόσφατα τεράστια αξία, καθώς πριν από λίγο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση ενός συγκροτήματος από μικρές και μεσαίες βίλες. Πρόκειται για επένδυση πολλών εκατομμυρίων από το σαουδαραβικό fund, στο οποίο εμπλέκεται και ο Χαλίντ Τζουφαλί, ενώ το ίδιο fund έχει σχέσεις με το περίφημο «Four Seasons». Όπως ανέφερε η εκπομπή, την ίδια έκταση που απέκτησε ο τοπογράφος φέρεται να την ήθελε μεσίτης-επιχειρηματίας για τον ίδιο προφανή λόγο. Στο πλαίσιο αυτών των αγοραπωλησιών προέκυψαν, μάλιστα, μεγάλες προστριβές.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime