«Ο Γιάννης θα φάει τρελό ξύλο». «Ο Νίκος έχει βιάσει δυο κοπέλες». «Η Μαρία κερατώνει το αγόρι της». «Ο Κώστας είναι ομοφυλόφιλος (σ.σ. αγοραία έκφραση) και θέλει τον Γιώργο».

Αναρτήσεις σε αυτό το ύφος (τα ονόματα είναι ενδεικτικά) αλλά και πολύ, πολύ χειρότερες που δεν μπορούν ούτε αποσπασματικά να δημοσιευτούν, κυκλοφορούν τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο σε σελίδα στο instagram, εκθέτοντας, συκοφαντώντας και κάποιες φορές απειλώντας ακόμα, μαθητές λυκείων των Χανίων.

Η κατάσταση αυτή έγινε αντιληπτή τον Μάρτιο από Χανιώτισσα που έμαθε από την κόρη της ότι… πρωταγωνίστησε σε μια τέτοια ανάρτηση, όπου οι διαχειριστές της σελίδας υποστήριζαν δημοσίως ότι απατάει το αγόρι της. Αργότερα… ασχολήθηκαν και με την άλλη κόρη της, σε άλλη ανάρτηση.

Η μητέρα δήλωσε στο zarpanews.gr, ότι έκανε αναφορές για τη σελίδα στο instagram και για κάποιο διάστημα αυτή είχε κλειδώσει. Όμως, μετά από περίπου δύο μήνες εμφανίστηκε και πάλι και… συνέχισε το ίδιο βιολί, με απειλητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις, γεμάτες αγοραίες εκφράσεις και σεξουαλικές αναφορές για διάφορα παιδιά.

Τότε, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η γυναίκα απευθύνθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ανέφερε το περιστατικό στο stop-bullying.gov.gr, το οποίο είναι πλατφόρμα καταγραφής τέτοιων περιστατικών.

Στο μεταξύ όμως οι αναρτήσεις συνεχίζονται και είναι προφανές ότι αυτού του είδους η δράση δεν είναι δυνατόν να παραμείνει ανενόχλητη. Ασχέτως αν πρόκειται για εκβιασμό, εκφοβισμό, αναζήτηση δημοσιότητας ή έστω ακόμα και νεανική ανοησία, ξεκάθαρα δεν γίνεται έφηβοι μαθητές να πέφτουν θύματα τέτοιων αναρτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναρτήσεις αφορούν μαθητές που φοιτούν σε διάφορα σχολεία των Χανίων και δεν επικεντρώνονται μόνο σε ένα. Ενδεικτικά, αφορούν περιοχές όπως ο Κουμπές, η Αμπεριά κ.α. Θεωρείται δεδομένο ότι πίσω από τη σελίδα βρίσκονται κάποιοι συνομήλικοι των θυμάτων.

Η αστυνομία στα Χανιά έχει ανοίξει φάκελο, μετά και τη μήνυση που έχει υποβάλει η μητέρα που αναφέρθηκε παραπάνω. Τα στοιχεία της μητέρας είναι στη διάθεση του zarpanews.gr. Όσοι γονείς τυχόν εντοπίσουν ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα αυτού του διαδικτυακού bullying, μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υποβάλουν και τις δικές τους αναφορές στον φάκελο αυτό, για να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά η διαδικασία.