Απολογούνται οι πρώτοι οκτώ κατηγορούμενοι δημοτικοί αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

*Διαβάστε εδώ: Κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων: Σοκάρουν οι διάλογοι των εκβιαστών - "Βάλε ένα τριχίλιαρο να πάμε και διακοπές", "Έρχεται η σειρά σας"- Πώς δρούσαν

Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 14 κατηγορούμενοι. Οι υπόλοιποι έξι πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Κατηγορούνται για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ'' εξακολουθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ' επαγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.

Τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023 ξεκίνησε η δράση τους

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, για να τους δίνουν χρήματα και να γλιτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.