Σκηνικό έντασης επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, με τους γονείς του ακτιβιστή αλλά και το πλήθος να ξεσπά σε φωνές μετά την ανακοίνωση των ποινών.

«Στην Κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι!», φώναζε το πλήθος της αίθουσας, μαζί με συνθήματα, κατά των καταδικασμένων. Οι αστυνομικοί έλαβαν αμέσως μέριμνα ώστε να φύγουν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο οι δύο καταδικασθέντες όσο και φίλοι και συγγενείς τους.

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους μέσα στην ένταση ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου. Η μητέρα του 33χρονου, με δάκρυα στα μάτια, μονολογούσε «είναι ένοχοι, Ζαχαρία μου» εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Δείτε εδώ: Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στον μεσίτη από το Εφετείο λόγω ελαφρυντικών - Ένταση στο δικαστήριο

Οι ποινές

Υπενθυμίζεται ότι ποινή κάθειρξης 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 ετών στην μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Το δικαστήριο αποφάσισε την έκτιση της ποινής κάτ' οίκον για τον κοσμηματοπώλη, καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του, ενώ ο μεσίτης οδηγείται στις φυλακές. Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης.

Νωρίτερα σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων, δικαστές και ένορκοι ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Οι δύο κατηγορούμενοι, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης, καταδικάστηκαν ομόφωνα, όπως και πρωτοδίκως, για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Πρωτόδικα και ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών. Ωστόσο, ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή λόγω ηλικίας και ήταν έξω με «βραχιολάκι».

diki_kostopoulou__6_
diki_kostopoulou__7_
diki_kostopoulou__8_
diki_kostopoulou__9_

diki_kostopoulou__3_
diki_kostopoulou__4_
diki_kostopoulou__5_
diki_kostopoulou__1_