Το απόλυτο μπάχαλο στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αποκάλυψε η Μαρία Πιτσιδήμου, έγκυος στον 8ο μήνα, η οποία πήγε να ενημερωθεί για την άδεια μητρότητας και της είπαν ότι είναι... άνδρας, ενώ της ζήτησαν πιστοποιητικό γέννησης.

Μαραθώνιος για τα δικαιολογητικά

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, όταν μπήκε στην πλατφόρμα, συνειδητοποίησε ότι την είχαν καταχωρημένη ως… άνδρα: «Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», ανέφερε η γυναίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Φυσικά, η ίδια προσπάθησε να επικοινωνήσει για να γίνει η διόρθωση του φύλου της στα καταχωρημένα στοιχεία, ωστόσο την περίμενε… μαραθώνιος ραντεβού και δικαιολογητικών:

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω διά ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», είπε η γυναίκα, η οποία πρέπει να παρουσιαστεί στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή και ενώ ώρα του τοκετού πλησιάζει!


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lqnz646vu9)

Δείτε και τη σχετική ανάρτησή της: