Για την σκανδαλώδη εύνοια που απολάμβανε ο «ωραίος Τζορτζ» στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας κάνει λόγο εργαζόμενη στις φυλακές. Σύμφωνα με τορεπορτάζ του Live News, στο MEGA, οι αποκαλύψεις για την δράση του 44χρονου, φερόμενου ως εκτελεστή του τοπογράφου που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, σοκάρουν αλλά και εξοργίζουν.

Ακούστε την συγκλονιστική μαρτυρία της αποκλειστικά στο Live News.

 «Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», είπε.

Είχε κάνει το κελί του γκαρσονιέρα, χωρίς καν να πάρει έγκριση. Οι φυλακές για εκείνον έμοιαζαν περισσότερο με ξενοδοχείο καθώς η μεταχείριση που είχε δεν ήταν απλά απροκάλυπτα ευνοϊκή, αλλά και τόσο ελαστική που ο συγκεκριμένος κρατούμενος μπαινόβγαινε όποτε ήθελε.

Πολλές νύχτες μάλιστα καταπιανόταν με ληστείες και κλοπές. Ήταν σε μια φυλακή ξενοδοχείο που τη χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε και λήστευε.

Ακόμα και όταν αποκαλυπτόταν η δράση του, τίποτα δεν άλλαζε για τον «ωραίο Τζόρτζ». Εξακολουθούσε να απολαμβάνει όλες τις ανέσεις στο κελί του σε μια πτέρυγα μάλιστα που δεν την πιάνουν οι κάμερες.

 «Στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας πήγε το 2018 με εντολή προϊσταμένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έμεινε για ελάχιστο διάστημα στον κλειστό χώρο των φυλακών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ανοιχτό. Στην ουσία ήταν ένας χώρος – αποθήκη του γεωργικού τομέα, ο οποίος όμως ήταν ο μοναδικός σε όλο το σωφρονιστικό ίδρυμα χωρίς εποπτεία από κάμερες από το control room των φυλακών», αναφέρει υπάλληλος των φυλακών.

Ο συνεργός του στις ληστείες

Ο 44χρονος δεν δρούσε μόνος του. Είχε ταλέντο στο να χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις και να πλευρίζει εκείνους που είχαν ροπή προς τις παραβατικές συμπεριφορές.

 «Ο κρατούμενος δεν τα έβαζε ποτέ με σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Είχε την ιδιότητα να ξεχωρίζει εκείνους, όμως, που ήταν επιρρεπείς στην παρανομία και αυτό να το εκμεταλλεύεται. Όσοι κατέθεσαν σε βάρος του είτε εκδιώχθηκαν σε άλλες φυλακές, είτε τους άσκησαν υπηρεσιακό bullying».

Ένας ήταν ο βασικός συνεργός του 44χρονου σε όλες τις ληστείες. Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος που εκτελούσε χρέη ταχυδρόμου στις φυλακές Τίρυνθας. Συνάδελφος του αποκαλύπτει στο Live News πως ενώ ήταν γνωστή η παραβατική του συμπεριφορά, ο συγκεκριμένος υπάλληλος παρέμενε αμετακίνητος στο πόστο του.

 «Ο βασικός συνεργός του κρατούμενου στις ληστείες – σωφρονιστικός υπάλληλος – ήταν για τουλάχιστον τρία χρόνια ο ταχυδρόμος της φυλακής της Τίρυνθας. Είναι ο υπάλληλος που πάει στο δικαστήριο, παίρνει βουλεύματα, τις ποινές των κρατουμένων, πληρώνει ποινές, παίρνει επιταγές από το ταχυδρομείο, έγγραφα και τα πηγαίνει στις φυλακές. Αυτός λοιπόν, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ενώ ήταν γνωστό το ποιόν του από συναδέλφους του στις φυλακές Κορυδαλλού είχε επιλεγεί για τη θέση αυτή. Ο δεύτερος συνεργός, τοποθετημένος στην πύλη των φυλακών, εκτελούσε χρέη γραμματέα».

Την ώρα που οι υπόλοιποι κρατούμενοι «έβραζαν» με την σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση του 44χρονου, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 πως επιλέχτηκε να είναι ομιλητής σε ημερίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

 «Τον Νοέμβριο του 2018 η Διευθύντρια του Αγροτικού Καταστήματος και ο Αρχιφύλακας πρότειναν τον συγκεκριμένο κρατούμενο ως ομιλητή σε ημερίδα για τις μεταρρυθμίσεις στις Αγροτικές Φυλακές, παρουσία στελεχών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Τότε, ο μόνος που είχε αντιδράσει για την συμμετοχή του, ήταν πρώην διευθυντής φυλακών, του οποίου μάλιστα, στο παρελθόν, κάποιοι είχαν ανατινάξει το αυτοκίνητό του. Παρ’ όλ’ αυτά, ο κρατούμενος ανέβηκε στην Αθήνα και συμμετείχε κανονικά. Αργότερα, ο ίδιος ζήτησε να κοπεί το απόσπασμα από την ομιλία του που είχε ανέβει στο διαδίκτυο, προφανώς, για να εξαφανίσει την εικόνα του».

Αποφυλακίστηκε το 2022. Δύο χρόνια μετά βρίσκεται και πάλι κατηγορούμενος σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει την χώρα με τον 44χρονο να βρίσκεται αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη.

Μαρτυρίες για τη δράση του 44χρονου

Υπάλληλος των φυλακών θα πει στο Live News τα εξής για τη δράση του 44χρονου κατηγορούμενου:

 «Τον Φεβρουάριο του 2019, ο κρατούμενος, κάνοντας κατάχρηση της άδειάς του, διαπράττει τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών. Συνεργός του ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος, φίλος του από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος έφυγε από τη βάρδια του και έχοντας τον ρόλο του οδηγού με τη μηχανή του, έκαναν τη ληστεία και ύστερα επέστρεψε ξανά στην βάρδια του σαν να μην έγινε τίποτα. Παρ’ ότι σχεδόν άμεσα έγινε η ταυτοποίηση του κρατουμένου από τις κάμερες στα ΚΤΕΛ και της τροχαίας στον τρόπο κράτησης του στις φυλακές δεν άλλαξε το παραμικρό».

Μετά τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών, ο 44χρονος θα προχωρήσει και σε άλλη ληστεία, αυτή τη φορά στον ΟΠΑΠ Ναυπλίου. Συνεργός του πάντα ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος.

 «Εφόσον και μετά τη ληστεία στο ΚΤΕΛ Πατρών ο κρατούμενος παραμένει στον ανοιχτό χώρο κράτησης, στις 23 Μαρτίου του 2019, διαπράττει τη ληστεία στον ΟΠΑΠ Ναυπλίου και μάλιστα, τότε, έχει όπλο με το οποίο απείλησε την υπάλληλο. Συνεργός του ήταν ξανά ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος με την προηγούμενη ληστεία και ένας ακόμη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, τους «δένουν» από τις μεταξύ τους συνομιλίες στα τηλέφωνα».

 «Ο κρατούμενος πάντα είχε μηδενικό λογαριασμό στο λογιστήριο των φυλακών. Φαινόταν δηλαδή, σαν να μην είχε ποτέ χρήματα. Όταν ωστόσο, μετά τη ληστεία, πήγε στις φυλακές η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, βρέθηκαν 1.500€ στο κελί του. Όχι όμως, το όπλο. Στην επιθεώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ακολούθησε, το κελί του ήταν «καθαρό». Εκείνος που είχε πρόσβαση στο κελί του φρόντισε να μαζέψει όλα τα πράγματα ώστε να μην καταλάβουν ότι είχε μετατρέψει το κελί σε… γκαρσονιέρα».

 «Για να μεταφερθεί σε αγροτική φυλακή γίνεται μόνο με απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών»

Ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, μιλώντας στο LIVE NEWS είπε πως η πληροφόρηση που έχει για το πώς ζούσε ο ισοβίτης στη φυλακή έχουν ελεγχθεί από το υπουργείο.

 «Ο κάθε κρατούμενος μπορεί να έχει τον δικό του αποκωδικοποιητή γιατί το πληρώνει ο ίδιος. Για να μεταφερθεί ένας κρατούμενος σε αγροτική φυλακή γίνεται μόνο με απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για να βρεθεί εκεί υπήρχε απόφαση από την Επιτροπή Μεταγωγών. Από τη στιγμή που αποδείχτηκε πως είχε διαπράξει ληστείες μετά έπρεπε να φύγει από τις αγροτικές φυλακές. Δεν γνωρίζω εάν μετά τη ληστεία παρέμεινε στο ίδιο καθεστώς ή είχε μεταφερθεί σε κλειστό τμήμα».