Ένα οικόπεδο σε προνομιακή θέση, που σήμερα αξίζει «χρυσάφι» και αγόρασε τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο ο τοπογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, φαίνεται να είναι η αιτία για την κόντρα του με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου.

Το oικόπεδο που έγινε το "μήλον της έριδος"

Η περιοχή Καραπέτη στη Μύκονο, ήταν μια άγονη πλευρά του νησιού, μέχρι που το 2019 Σαουδάραβες επενδύουν 79 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση 5αστερου ξενοδοχείου, με συνολική επιφάνεια 60 στρεμμάτων. Ήταν κάτι που τάραξε τα νερά της Μυκόνου. Όσοι γνώριζαν για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 4 Seasons έσπευσαν να αγοράσουν γη στην περιοχή. Επιχειρηματίες και «μεγάλα κεφάλια» του νησιού έδειξαν ενδιαφέρον.

«H Μύκονος είναι δισεκατομμύρια, ακόμα και ένας κόκκος άμμου, αξίζει πάρα πολλά λεφτά. Ξέρετε ότι όπου υπάρχουν τόσα χρήματα, η μαφία είναι εκεί» είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

111
222

Ο "πόλεμος" για τα "φιλέτα" της Μυκόνου δεν άργησε

«Όσοι είχαν προλάβει να αγοράσουν στην περιοχή ή όσοι είχαν την πληροφορία ότι πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο προφανώς στάθηκαν πολύ ευνοημένοι και η επένδυση τους πολλαπλασιάστηκε» δήλωσε στο Star o πρόεδρος των Ευρωπαίων Μεσιτών Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Ο 54χρονος τοπογράφος, γνώριζε καλά τις επενδύσεις στο νησί των ανέμων. Φαίνεται να άρπαξε την ευκαιρία και μαζί με άλλους αγόρασε διπλανό οικόπεδο που προσεγγίζει τα 10 στρέμματα σε έκταση. Την ίδια περίοδο, το 2020, όπως αποκαλύπτει το Star, αγοράζει αντίστοιχο οικόπεδο περίπου 10 στρεμμάτων και γνωστός επιχειρηματίας του νησιού με τα αρχικά Α.Φ. Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή αγοράς άγγιξε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν για 4 χρόνια η επένδυση είχε «παγώσει» από προσφυγές στο ΣτΕ που είχε κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, ισχυριζόμενο ότι το νησί δεν είχε τις υποδομές να υποδεχτεί ακόμα περισσότερους τουρίστες. Ωστόσο ξεπεράστηκε το κώλυμα και από πέρσι ξεκίνησαν πάλι τα έργα. Πρόκειται για μία ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, Spa, πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.