Για περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, με μια ανάρτησή του στο Χ για την πορεία του καιρού των επόμενων ημερών.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Για ''πολλή ζέστη και με διάρκεια'' προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - Το διάγραμμα με τις θερμοκρασίες

Όπως εξηγεί ο κ. Κολυδάς, η νέα άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στην τάση των θερμών αερίων μαζών που βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύψουν πολλές περιοχές.

Αντίθετα, μέχρι το Σάββατο η «σφήνα του μελτεμιού», όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς, θα διατηρήσει στα ανατολικά σε υψηλά αλλά σχετικά ανεκτά επίπεδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, «σε τοπικό επίπεδο δεν θα λείψουν τοπικά οι 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα».


Ολόκληρη η ανάρτηση Κολυδά

- Μέχρι το Σάββατο, αν και εξασθενούν οι άνεμοι, διατηρείται η "σφήνα" του μελτεμιού στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες στα ανατολικά βρίσκονται μεν σε υψηλά, αλλά σχετικά ανεκτά επίπεδα, κυρίως σε ότι αφορά στις ελάχιστες τιμές τους. Βέβαια σε τοπικό επίπεδο δεν θα λείψουν τοπικά οι 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

- Στην περαιτέρω προοπτική υπάρχει τάση των θερμών αερίων μαζών που βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύψουν πολλές περιοχές, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου.

- Η κατάσταση αυτή θα επανεκτιμηθεί μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.