Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Στιμάγκα Κορινθίας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Η φωτιά, όπως τονίζει, έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης». Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας έχει μεταβεί στην πυρκαγιά στην Κορινθία.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει:

«14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

H φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας. Μάλιστα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν. Στη μάχη έπεσαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύονταν συνεχώς, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας»: 



Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς μετέβησαν πολύ ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης και του ανάγλυφου του σημείου. Από το μεσημέρι επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από το Δήμο, την Περιφέρεια και τον Στρατό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mub0s8tych)


«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Έφτασε στα Κύθηρα ο καπνός από την φωτιά στην Κορινθία

Σύμφωνα με την ομάδα Flame Project, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται να παρουσιάσουν μέσα στη νύχτα σταδιακή, μικρή βελτίωση, ωστόσο η ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμέιμνει μεγάλη γεγονός το οποίο θα δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα πάντα με την ομάδα Flame Project η δασική πυρκαγιά έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και από τις δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν τους καπνούς από την Κορινθία να έχουν φτάσει πάνω από τα Κύθηρα!



Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά που καίει την Κορινθία

nemea_fotia__9_
nemea_fotia__10_
nemea_fotia__1_
nemea_fotia__2_
nemea_fotia__3_
nemea_fotia__4_
nemea_fotia__5_
nemea_fotia__6_
nemea_fotia__7_
nemea_fotia__8_

Δήμαρχος Βελού: «Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή, η περιοχή δεν είχε νερό»

Ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, είπε πως η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς. «Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA ο δήμαρχος Βέλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mt6jpjagf5)

Ο καπνός από την πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας κάλυψε και τον ουρανό της Αργολίδας.

Δείτε φωτογραφίες

argolida_korinthia_fotia_ouranos__1_
argolida_korinthia_fotia_ouranos__2_
argolida_korinthia_fotia_ouranos__3_
argolida_korinthia_fotia_ouranos__4_