Προφυλακίστηκε ο 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Κατά πληροφορίες ο 44χρονος τήρησε στην απολογία του αρνητική στάση απέναντι στις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν είναι ο δολοφόνος του 54χρονου. Μάλιστα, επικαλείται στοιχεία και μάρτυρες που θα προσκομίσει στις δικαστικές Αρχές.

Ο άνδρας οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του τοπογράφου και τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.


Τι είπε ο δικηγόρος του

«Ο εντολέας μου προφυλακίστηκε με συνειρμικά συμπεράσματα», ανέφερε ο δικηγόρος του Γιάννης Αλετράς, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του έχει άλλοθι για το πού βρισκόταν την ώρα της δολοφονίας,

Παράλληλα ο κ. Αλετράς συμπλήρωσε πως ο 44χρονος δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στη Μύκονο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σύνδεση του ονόματός του με το νησί προκαλεί απορία και στον ίδιο τον εντολέα μου».

Όσον αφορά τις πληροφορίες περί ύπαρξης πυρίτιδας στη ζώνη του, ο κ. Αλετράς ανέφερε πως δεν προέρχεται από όπλα ή σφαίρες, γνωστά στον κατηγορούμενο.

Έγκλημα στο Ψυχικό: Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Την ίδια ώρα η Ασφάλεια συνεχίζει τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας. Όσα στοιχεία συγκεντρώνονται, διαβιβάζονται στις ανακριτικές Αρχές που θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν για εξηγήσεις τον επιχειρηματία ή και άλλα άτομα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε παραγγελία στον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για διενέργεια έρευνας προς αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου»».

Η κ. Αδειλίνη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων. Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Στο έγγραφό της ζητεί να ενημερώνεται στο εξής για τα αποτελέσματα των ερευνών που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο συνδέεται με σοβαρά αδικήματα, γύρω από τις αγοραπωλησίες ακινήτων, τα ναρκωτικά, τις ανθρωποκτονίες, την παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, τις σωματικές βλάβες και άλλα.

Ποιο το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του τοπογράφου

Πάντως, τόσο τα κινητά τηλέφωνα του θύματος όσο και του 44χρονου, τα οποία και βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά πως το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις-«φιλέτα» σε περιοχές της Μυκόνου.