Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη ημέρα των απολογιών για το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπαλλήλων οι οποίοι κατηγορούνται πως εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα απολογούνται έξι άτομα. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν απολογηθεί πέντε πρόσωπα, που φέρονται να είχαν βασικό ρόλο στην οργάνωση μεταξύ των οποίων και ο συναρχηγός ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει την επικοινωνία και την καθοδήγηση των στελεχών ενώ αναμένεται να αρχίσει η απολογία της φερόμενης 43χρονη αρχηγού, της περιβόητης «Νάνσυ».

Κύκλωμα εκβιαστών: Το κατηγορητήριο για τα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχει συντάξει ο αρμόδιος ανακριτής διαφθοράς τα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, φέρονται να συντόνιζαν από κοινού τις κινήσεις των υπόλοιπων μελών έχοντας την συνολική, καθοδήγηση και εποπτεία της δράσης του κυκλώματος.

Τα δύο διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν αυτά που προσέγγιζαν υπαλλήλους, σε δημόσιες υπηρεσίες που είχαν αρμοδιότητα τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών, ώστε να ενταχθούν στην ομάδα που έτσι αποκτούσε εμβέλεια για να αναπτύξει την παράνομη δράση της.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η δράση της οργάνωσης φαίνεται να προσδιορίζεται -σε αυτήν την φάση- από τον Ιανουάριο του 2023 έως και την εξάρθρωση της στις 5 Ιουλίου 2024.

Χθες απολογήθηκαν οκτώ συνολικά από τους 14 κατηγορούμενους στους οποίους αποδίδονται επτά βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις και δύο πλημμεληματικές. Οι δύο εκ των οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγορευση εξόδου και υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση,  συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ'' εξακολουθηση, Δωροληψία υπαλλήλου κατ' επαγελμα κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.