Το οικονομικό προφίλ και τα περιουσιακά στοιχεία του 44χρονου που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό ξεσκονιζει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στο κάδρο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη ύστερα από παρέμβαση του προέδρου της Αρχής, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μπαίνει ακόμα ένα πρόσωπο, το οποίο ερευνάται από τις διωκτικές Αρχές για τυχόν εμπλοκή στη δολοφονία.

Δεύτερο άτομο στο "κάδρο" των ερευνών

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τόσο του 44χρονου όσο και του δεύτερου άνδρα.

Κατά πληροφορίες, θα ελεγχθούν και πρόσωπα από το περιβάλλον τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του τοπογράφου ο κ. Βουρλιώτης είχε αποφασίσει έρευνα στην οικονομική ζωή του θύματος και σε τυχόν εταιρείες του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mtrdt03wb5)

Ερευνούν τα κινητά του κατηγορούμενου

Οι έρευνες εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος και στον ηθικό αυτουργό που παρήγγειλε τη δολοφονία του τοπογράφου, αντί 100.000 ευρώ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να προαναγγέλει συλλήψεις για τη μαφία στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, κάνοντας λόγο για «μπράβους, απειλές και δολοφονίες».

Ο συλληφθείς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του. Φαίνεται ό,τι τα στοιχεία σε βάρος του που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής ήταν αυτά που οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην απόφαση να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Μετά από περίπου πέντε ώρες που διήρκεσε η διαδικασία της απολογίας του 44χρονου ποινικού που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.