Στην υπόθεση του γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη όπου έχασαν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι εξαιτίας του κορονοϊού παρενέβη ο Άρειος Πάγος. Πιο συγκεκριμένα ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε να εξεταστεί αν συντρέχουν προϋποθέσεις έφεσης στην αθωωτική απόφαση. Μάλιστα το ίδιο ζήτησαν σήμερα με αίτηση τους προς τον Εισαγγελέα Εφετών συγγενείς ορισμένων από τους ηλικιωμένους.

Πρόκειται για πρόσωπα που είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και ζήτησαν να ασκηθεί έφεση στην απόφαση, που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία έξι έναντι ενός. Ακόμη οι συγγενείς ζητούννα ασκηθεί έφεση και στην απόφαση για την αίτηση εξαίρεσης, που απορρίφθηκε αλλά επιβλήθηκαν σε επτά άτομα έξοδα από 1.600 ευρώ στον καθένα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε τους δύο ιδιοκτήτες του γηροκομείου, όπου έχασαν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Οι δύο ιδιοκτήτες είχαν υποστηρίξει ότι είχαν τηρήσει τα μέτρα, που προβλεπόταν σε αντίθεση με το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που πραγματοποίησε έρευνα για την υπόθεση.