Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε εκ των έξι κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αυτών και η περιβόητη «Νάνσυ». Η 43χρονη φερόμενη αρχηγός του κυκλώματος κατά πληροφορίες στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που της αποδίδεται.

Η 43χρονη φέρεται να ανέφερε πως εκείνη αναλάμβανε να βοηθήσει επιχειρηματίες να διευθετήσουν και να διεκπεραιώσουν κάποιες εκκρεμότητες που είχαν με δημόσιες υπηρεσίες, είχε δηλαδή ένα καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο και τίποτα παραπάνω.

Και μάλιστα αυτό που επικαλείται ότι είναι ότι κανένας από τους 48 επιχειρηματίες που φέρεται να να έπεσαν θύματα του κυκλώματος δεν έχει καταθέσει εναντίον της. Πάντως δεν αποκλείεται σύμφωνα πληροφορίες αύριο κάποιοι επιχειρηματίες, να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση. Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο αδελφός της ισχυριζόμενος δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα, ο οποίος επίσης πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2mvkfd1bxvt)
Στην ανακρίτρια βρέθηκε και απολογήθηκε και ο φερόμενος συναρχηγός του κυκλώματος καθώς και ακόμα δυο κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ένα στέλεχος της πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε θελήματα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης τους, πάντως, πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έχει «φουσκωθεί» και δεν είναι αυτές οι πραγματικές διαστάσεις που της έχουν αποδοθεί.