Κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών και των Δήμων πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους σε πολυσύχναστες οργανωμένες παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να εντοπίσουν τις δεκάδες παρανομίες που οι πολίτες καταγγέλλουν καθημερινά.

Κλιμάκιο ελεγκτών μετρά την απόσταση μεταξύ ξαπλώστρας και νερού στην παραλία Βουλιαγμένης. Ο έλεγχος συνεχίζεται σε όλη την έκταση μπροστά από επιχείρηση εστίασης, όπου έχουν τοποθετηθεί τα ομπρελοκαθίσματα.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, αν και σε βάρος της υπήρχαν καταγγελίες, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.




«Oι καταγγελίες αφορούσαν την κατάληψη χώρου, όπου δεν ισχύει, γιατί βρήκαμε στη σύμβαση εκμίσθωσης της οποίας οι όροι τηρούνται και κατά δεύτερον, φορούσαν ελεύθερη πρόσβαση, η οποία όμως είναι οργανωμένη παραλία, οπότε δεν γίνεται τέτοιο θέμα», είπε η Κατερίνα Αλτούν, στέλεχος ΕΤΑΔ.

Οι καταγγελίες ωστόσο για παραβάσεις και αυθαιρεσίες σε παραλίες όλης της χώρας πέφτουν βροχή είτε στην πλατφόρμα mycoast είτε τηλεφωνικά. Από τις 9.000 καταγγελίες έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 3.600. Τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο.

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς στην παραλία θυμάρι στο δήμο Σαρωνικού. Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 50χρονος υπεύθυνος, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 220.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι συνεχείς όλο το καλοκαίρι, ενώ θα επιστρατευθούν και drones που θα πετούν πάνω από τις παραλίες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί ήδη σε δεκάδες τουριστικές περιοχές της χώρας είναι πολλές, με τις αρμόδιες αρχές να δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή.