Διχασμένος φαίνεται πως είναι ο καιρός, καθώς την ώρα που σχεδόν σε όλη τη χώρα χθες ο υδράργυρος «χτύπησε κόκκινο», με αρκετές περιοχές να βλέπουν 40άρια, στα Ιωάννινα μέσα σε δύο ώρες η θερμοκρασία έπεσε 16 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία έφτασε στο 99%, ενώ το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή έριξε δέντρα και κολόνες.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: ''Καμίνι'' η χώρα τις επόμενες δύο εβδομάδες - Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 11/07 η θερμοκρασία στον Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου ήταν 37 βαθμοί Κελσίου και η υγρασία 22%. Δύο ώρες αργότερα, ο υδράργυρος έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου, με ποσοστό υγρασίας στο 99%. Πτώση και άνοδος 16°C και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή μέσα σε ένα δίωρο.

Το περιστατικό κατέγραψε ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρης Μπαρτζώκας, και το κοινοποίησε στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, κάνοντας μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.



Ιωάννινα: Έπεσαν δέντρα και κολόνες από το ισχυρό μπουρίνι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά το ισχυρό μπουρίνι στα Ιωάννινα, καθώς κλήθηκαν να επέμβουν σε δέκα περιστατικά κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα, σύμφωνα με το epirustvnews.gr.

Παράλληλα, κολόνα ηλεκτρισμού που έπεσε στη Βλαχόστρατα διέκοψε την κυκλοφορία και στο σημείο έσπευσε η Τροχαία.

Ιωάννινα /Προβλήματα από το μπουρίνι