Ποινή κάθειρξης 11 ετών και 3 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών σε έναν 84χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί για τη δολοφονία ενός 52χρονου στην Αγία Τριάδα Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, το δικαστήριο έκρινε ότι ο ηλικιωμένος, που ομολόγησε τη δολοφονία του κτηνοτρόφου και πατέρα τεσσάρων παιδιών, διέπραξε το έγκλημα τον Ιούλιο του 2023 έχοντας πρόθεση και εβρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παρόλ' αυτά, το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά και πιο συγκεκριμένα του σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Ο 84χρονος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ στην έκτιση της ποινής δε χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.


Αντιδράσεις των συγγενών του θύματος

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών του 52χρονου θύματος της δολοφονίας, είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο ηλικιωμένος δολοφόνος θα εκτίσει την ποινή, που του επιβλήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο ηλικιωμένος αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, για τις κατηγορίες περί απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδερφού του θύματος.