Τη ζωή του κορόνα-γράμματα έπαιξε ένας επιβάτης του ηλεκτρικού το μεσημέρι της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα επιβάτης της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ) κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά, καθώς ο συρμός, στον οποίο επιχειρούσε να επιβιβαστεί, ξεκίνησε παρά το γεγονός ότι υπήρχε πόρτα ανοιχτή.

Ο επιβάτης στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στον συρμό παρασύρθηκε από αυτόν και εάν δεν επενέβαιναν άλλοι επιβάτες που βρίσκονταν εντός του τρένου θα είχε τραυματιστεί σοβαρά, ίσως και να είχε χάσει τη ζωή του.

Όπως μεταδίδουν πηγές των εργαζομένων, στον σταθμό της Νέας Ιωνίας προς Πευκάκια επιβάτης προσπάθησε να κρατήσει με το πόδι του την πόρτα του συρμού ανοιχτή αφού είχε ηχήσει το σήμα κλεισίματος των θυρών. Ωστόσο, η πόρτα έκλεισε, ο συρμός ξεκίνησε σέρνοντας μαζί του τον επιβάτη στην αποβάθρα για περισσότερα από είκοσι μέτρα.

Ο επιβάτης σώθηκε χάρις στην επέμβαση άλλων επιβατών που βρίσκονταν ήδη στον συρμό, οι οποίοι έσπασαν το τζαμάκι και τράβηξαν τον μοχλό έκτακτης ανάγκης (πέδη), μετά την έξοδο του συρμού από την πλατφόρμα. Για την ακρίβεια ο συρμός σταμάτησε λίγα μέτρα μετά το τελείωμα της αποβάθρας, ακριβώς στο πορτάκι που βρίσκεται στο σημείο.