Νεκρός ύστερα από 17 ώρες αναζητήσεων στη θαλάσσια περιοχή Παλιούρα της Κεφαλλονιάς εντοπίστηκε ο 20χρονος Μπέντζαμιν από τη Νότια Αφρική. Το άψυχο σώμα του νεαρού εντόπισε ένας ιδιώτης δύτης το πρωί της Παρασκευής. Τα ίχνη του άτυχου 20χρονου χάθηκαν όταν βούτηξε στη θάλασσα προκειμένου να κολυμπήσει.

Ήταν 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 20χρονος Μπέντζαμιν που εργαζόταν σε καταμαράν στην Κεφαλλονιά πήρε το φουσκωτό και πήγε για μπάνιο στη θέση Πάλιουρα. Είχε δει το συγκεκριμένο σημείο σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και ήθελε να απολαύσει το ειδυλλιακό τοπίο. Όμως αυτή η βουτιά αποδείχθηκε μοιραία για το 20χρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2nj8kuxy54p)


Το χρονικό

Το απόγευμα της Πέμπτης (11/7) ο 20χρονος, που εργαζόταν σε καταμαράν, πήρε το φουσκωτό και πήγε για μπάνιο στη θέση Πάλιουρα. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, καθώς δεν είχε επικοινωνήσει ούτε με την οικογένειά του ούτε με τους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας που νοικιάζει γιοτ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως σήμανε συναγερμός. Η μητέρα του, Lualle Lessing, ζητούσε πληροφορίες και άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να εντοπιστεί ο γιος της ζωντανός, με τους λιμενικούς να ξεκινούν από την πρώτη στιγμή τις έρευνες.

Ύστερα από 17 ώρες τελικά ο 20χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (12/07) χωρίς τις αισθήσεις του. Το άψυχο σώμα του εντόπισε ένας ιδιώτης δύτης στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης, ανατολικά της Κεφαλλονιάς.

Οι συνάδελφοι του 20χρονου Μπέντζαμιν και ο καπετάνιος του γιοτ παραμένουν στην Κεφαλλονιά και δίνουν κατάθεση για τα αίτια της τραγωδίας.

Συντετριμμένη η οικογένειά του

Οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε έτσι ξαφνικά ο Μπέντζαμιν. Η βουτιά στα νερά στη θέση Πάλιουρα αποδείχθηκε μοιραία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασύρθηκε από τα ρεύματα και χτύπησε σε βράχο.

Μηνύματα συμπαράστασης προς τους οικείους του έχουν κατακλύσει τα προφίλ τους, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να εντοπιστεί ο 20χρονος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.